EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
23 Септември 09, 15:59 / Автор: Българска стопанска камара
Обменът на практиканти в Югоизточна Европа и с Германия придобива реални измерения
На 28.09 и 29.09.2009 година в град Кобленц, Германия, ще се срещнат над 50 представители на камари и съюзи от 10 страни в Югоизточна Европа, както и представители на професионални училища и професионални учебни центрове, за да конкретизират намерението си да въведат активен обмен на практиканти между балканските страни, както и с Германия.
СОФИЯ, 24.09.2009 – На 28.09 и 29.09.2009 година в град Кобленц, Германия, ще се срещнат над 50 представители на камари и съюзи от 10 страни в Югоизточна Европа, както и представители на професионални училища и професионални учебни центрове, за да конкретизират намерението си да въведат активен обмен на практиканти между балканските страни, както и с Германия. Начинанието е продължение на провелите се вече две работни срещи в България и в Сърбия, на които представителите на заинтересованите организации и институции, както и ученици и чираци от балканския регион декларираха своето желание да си сътрудничат в областта на професионалното обучение и по-точно в неговата практическа част. След като бе уточнено, че практиката в реални производствени условия е слаба страна във всички страни от региона, те се заеха с помощта на Занаятчийска камара Кобленц, представител на немския опит в дуалното обучение, да изработят работещ модел на обмен на практиканти в работещи предприятия.

Срещата се провежда в рамките на успешното сътрудничество между балканските страни и Германия, обединени в сдружението Балканско бюро за подпомагане на средното съсловие, и се финансира по проект за икономическо сътрудничество между германската провинция Райнланд-Пфалц и Югоизточна Европа. 

На срещата ще бъдат обсъдени практически въпроси по обмена на практиканти, ще бъдат уточнени рамковите условия, образци на необходимата кореспонденция, както и финансовите въпроси по осъществяване на идеята. Ще бъде приет и план за действие в периода 2009 – 2010 година. В работната група за осъществяване на проекта са включени представители на Албания, България, Сърбия, Молдова, Македония и Черна гора, като към инициативата проявяват засилен интерес и Румъния, Босна и Херцеговина, Хърватия и Косово. С изключителен интерес се посрещат и предложенията за съвместна работа от страна на Германия в лицето на занаятчийските камари от провинция Райнланд-Пфалц и разбира се Занаятчийска камара Кобленц, която е надежден партньор са организациите на средното съсловие от Югоизточна Европа вече повече от 15 години.

За повече информация

Балканско бюро за подпомагане

на средното съсловие

София 1000

Ул. „Алабин” 16 – 20

Тел.: 00359 2 980 99 16

www.balkan-handwerk.org

Оригинална публикация: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=250907&df=45&dflid=3

Източник: www.PRESS.dir.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.2226