EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
15 Септември 09, 09:58 / Автор: PR & Lifestyle Agency Anettevents
Поредица от събития отбелязаха дните на кулинарен фестивал „Вкусове на Варна”
Фестивалът поднесе не само апетитни изкушения и вечерни музикални програми с български звезди, но и други интересни съпътстващи събитието прояви.
Стартиралият на 8 септември първи по рода си кулинарен фестивал „Вкусове на Варна” завърши с дълго парти с много настроение, танци и изненади! Фестивалът поднесе не само апетитни изкушения и вечерни музикални програми с български звезди, но и други интересни съпътстващи събитието прояви. Карвинг и флейър шоута, конкурс за приготвяне на най-хубава баничка с продуктите на БЕЛЛА – един от двамата Генерални спонсори на фестивала, детски партита, импровизирани игри с награди, нестихващи емоции очакваха всички посетили на кулинарния фестивал. Водещият на програмите Ути Бъчваров не смогваше да завършва едно събитие, за да се включи в следващото! За шестте дни, през фестивала преминаха средно около 2000 човека на ден и бяха демонстрирани над 100 вида ястия!

Освен за доброто настроение и апетита на присъстващите, организаторите на фестивала се бяха погрижили и за събития, които имаха за цел да обогатят кулинарните познания на всички посетители. Любомир Стоянов, сомелиер на 2007 г., бе водещ на състоялата се на 11 септември дегустация на селекция вина на изба „Черноморско злато” – Поморие, Генерален спонсор на кулинарния фестивал. По време на дегустацията присъстващите трябваше да оценят по четири критерия /цвят, аромат, вкус, качество/ всяко от предложените 7 вида вина. Презентацията бе уважена от гранд дамата на българския театър и кино Цветана Манева и нейният съпруг – известният български актьор и общественик Явор Милушев. На дегустацията присъства и Деси Тенекеджиева, която бе поканена да се присъедини и в следващата за вечерта проява: конкурс между готвачите на всички ресторанти представени на фестивала, за най-добри ястия подходящи за определени вина на изба „Черноморско злато” – Поморие. В петчленното жури освен Деси, взеха участие представители на организаторите на фестивала и на Генералния спонсор „Черноморско злато” – Поморие, Ути Бъчваров и Любомир Стоянов. Повече от два часа журито дегустираше подготвените с много старание и професионализъм ястия и въз основа на сбор от оценките на всеки член на журито, бяха връчени следните призове:

ЗА КОМПЛЕКСНО ПРЕДСТАВЯНЕ:

I място – „Оазис” - 376 т.

II място – Атанас Иванов – 314 т.

III място – „Модус”, Татяна Иванова – 303т.


ЗА ЕДИНИЧНА КОМБИНАЦИЯ:

I място – „Оазис” Валентин Петков Василев, Телешко към Вила Понте

II място – „Модус” Татяна Иванова, Еленско с круша към Вила Понте

III място – „Ла Пастария”, Талиатели със сьомга към Розе


ЗА БРЕНДИ И ШОКОЛАД:

I място – Атанас Иванов

II място – „Модус”

III място – „Оазис”

Фестивалната програма продължи на 12 септември със Семинар-дегустация на тема „Храна и вино” с водещ Стефка Свещарова – председател на Българска Асоциация на сомелиерите и виноценителите. На семинара бяха представени 8 вида вина на различни изби, както и идеите за това, че хубавото вино може да бъде усетено само с подходяща и качествено приготвена храна.

Естетика и плеяда от вкусове и аромати и идеи за естетика в интериорните пространства завладя гр. Варна през отминалата седмица. Тя бе допълнена и от елегантната обстановка на партньора и спонсор на фестивала - петзвездния хотел Хелиос Спа, Златни пясъци, където всички гост изпълнители имаха възможността да се порадват на изискана обстановка и подбрани спа процедури. В неделя, на 13 септември, „Вкусове на Варна”завърши отново с неизброими кулинарни специалитети, подбрани напитки и музикално шоу с бенда на Дани Милев, с танците на салса клуб „Амор”, с танцуващите брейк денс готвачи на част от ресторантите, с шоуто на световния шампион по пица Радостин Кирязов и с нестихващо настроение на лятната тераса на Фестивален и конгресен център - Варна! 

Информация за Кулинарен фестивал „Вкусове на Варна”, 7-13.09.2009 г.

За повече информация:

Анета Недялкова
CEO
PR Agency Anettevents
office@anettevents.com
+ 359.691.888

Източник: 
PR Agency Anettevents

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0918