EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
21 Август 09, 16:57 / Автор: Българска федерация по ветроходство
Елитът в олимпийския клас „Фин” идва във Варна за европейското първенство
Сред участниците са и седем от най-добрите български финисти, сред които най-успешният ни състезател в този клас Михаил Копанов. Гонките стартират на 24-ти август и ще продължат до състезанието за 10-те най-добри състезатели и официалното закриване на 29-ти август.
С пресконференция в Двореца на културата и спорта във Варна беше дадено началото на европейското първенство в олимпийския клас „Фин”, което ще бъде най-голямото континентално състезание в класа за годината.

Председателят на Българската федерация по ветроходство (БФВ) Чавдар Александров заяви своето задоволство от факта, че състезание от подобен ранг се провежда за първи път не само в България, но и в цялата акватория на Черно море. Александров потвърди и амбицията на новото ръководство на БФВ да организира все по-мащабни и престижни надпревари във ветроходния спорт, което по неговите думи ще донесе огромни позитиви не само за българския спорт, но и като цяло за имиджа и туризма на страната.

Изпълнителният директор на Международната „Фин” асоциация г-жа Корин Макензи изрази задоволството си от отличната работа по подготовката на състезанието и радостта от факта, че първенството се провежда именно във Варна. Началникът на дирекция „Младежки дейности и спорт” в община Варна Калинка Попстефанова също използва възможността да изрази ангажимента на общината към развитието на водните спортове и пожела на състезателите попътен вятър.

Организаторите се похвалиха и с участието на световния елит в този спорт, сред които са бивши европейски шампиони и лидерът в световната ранглиста за 2009 г. Сред участниците са и седем от най-добрите български финисти, сред които най-успешният ни състезател в този клас Михаил Копанов. Гонките стартират на 24-ти август и ще продължат до състезанието за 10-те най-добри състезатели и официалното закриване на 29-ти август.

За допълнителна информация:
Николай Танев
0884/ 507 507

Източник: Българска федерация по ветроходство

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1042