EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
24 Август 09, 16:56 / Автор: Българска федерация по ветроходство
С изискана церемония дадоха старт на европейското първенство в клас „Фин” във Варна
Днес ще бъде даден и стартът на първия ден от надпреварата, в която ще участват над 70 състезатели от 24 страни.
С изискана церемония вчера във Варна беше официално открито европейското първенство в клас „Фин” AGB Finance Finn 2009 European Championship. Сред официалните лица бяха председателят на Българската федерация по ветроходство Чавдар Александров, президентът на Международната „Фин” асоциация Балаш Хайду и председателят на Общинския съвет на Варна Борислав Гуцанов. Шефът на родното ветроходство Чавдар Александров използва възможността да благодари за доверието на „Фин” асоциацията да повери за първи път форума на Черноморския регион и си пожела оспорвани гонки до края на първенството на 29-ти август. Президентът на „Фин” асоциацията Балаш Хайду заяви, че се сбъдва една негова стара мечта да види елита сред финистите именно във Варна.

В специално писмо до организаторите и участниците на първенството новият министър на спорта Свилен Нейков заяви огромното задоволство на новото министерство от факта, че именно Варна ще приеме най-важното състезание на Стария континент в олимпийския клас за годината и пожела на всички участници успех и незабравими спомени от българското Черноморие.

Днес ще бъде даден и стартът на първия ден от надпреварата, в която ще участват над 70 състезатели от 24 страни. На вчерашното тренировъчно състезание най-добри резултати показа представителят на Италия Джорджо Поджи, а седми се нареди най-добрият български финист Михаил Копанов. 

Източник: Българска федерация по ветроходство

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0901