EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
24 Юли 09, 09:57 / Автор: e-marketing Blog
Бъдете онлайн Guerrilla. Един ден с Жанет Найденова
Впечатленията на Ивелина Атанасова от Практическа лекция на тема: "Guerrilla Marketing: Интернет маркетингът за твоя успех!", проведена във Варна на 17 юли.
21.07.2009
Guerrilla Marketing Kit
Image by dimnikolov via Flickr
Преди около две седмици ви поканих на интензивната лекция, организирана от Жанет Найденова на тема „Guerrilla Marketing: Интернет успехът на твоя успех!”,  на която contacto.bg беше медиен партньор. Прекрасна лекция!

09:15ч. Пристигам в х-л “Аква”! Заедно с Мартин. Предполагам двугодишният ми син е най-младият маркетьор, с който не само Жанет, но и всички останали участници в лекцията са се запознавали.  но летните вируси са изключително неприятно и неочаквано явление, което за съжаление трудно може да бъде предвидено. Не знам дали сте забелязали, но децата се разболяват винаги в най-неподходящият момент. Е, това се случи и с нас.
Благодаря на Жанет за поканата и на Марти за търпението!

09:30ч. Започваме. Жанет ни разказва колко важен е интернет и използването на онлайн медиите по време на криза, защото:
  • интернет е гъвкав
  • позволява измерването на ефективността от кампанията да бъде осъществено в реално време
  • изисква по-малко време за подготовка и позволява промяна в кампанията
  • интернет изисква по-малко инвестиции и носи по-голяма възвращаемост, калкулирано като разход за потенциален клиент
  • интернет е проактивен и разчита на действията на потребителите
Разказва ни за историята на Guerrilla marketing-a и ни показва различни кампаниите, които са били реализирани не само по света, но и в България.
А креативните реклами на ИКЕА са ме впечатлявали винаги!
По програма трябваше да започнем в 10:00ч. с “Как да създаваме  и поддържаме взаимоотношения онлайн и доверие в Интернет?”, но когато Жанет говори е винаги толкова увлекателно и тя винаги иска да сподели нещо още и още и изоставаме малко от плана. Марти обаче следи всичко с интерес. Особено, когато разглеждаме видео клиповете на успешни Guerrilla маркетинг кампании :-) 

Едно от най-важните неща, на които ни учи Jay Conrad Levinson е че 70% от губещите в бизнеса дължат своя неуспех на това, че не ценят клиентите, които вече са спечелили.  Изключително важно е да се поддържа контакта, да се създадат едни дългосрочни и топли взаимоотношения с клиентите.  А това може да се постигне посредством блогове, “фен страници” в социалните мрежи, podcasting, лекции, форуми и ……..
Важното е да бъдете близо до своите вече спечелени клиенти.
11:00ч. За трите ключови стратегии на онлайн успеха няма да ви пиша нищо, защото Жанет би споделила с всеки от вас списък със 100-те маркетинг средства на Guerrilla маркетинг в интернет. За целта трябва само да пуснете празен мейл на 100Contacto@sendfree.com – не попълвайте нищо, нито Subjeсt, нито текст, нищо. Просто пуснете своя мейл и чакайте отговор.

11:40ч. По план излизаме в кафе – пауза. За щастие! Моят малък маркетьор вече се умори и се нуждае от пространство за тичане.
Най-искрени благодарности към целия екип на хотел “Аква” и най-вече на техния маркетинг мениджър Красимира Желязова за помощта и подкрепата, която ми оказаха и за вниманието и грижите, с които удостоиха моя малък мъж. Без тяхната помощ никога нямаше да успея да се насладя на лекцията на Жанет и да я изслушам до край!!!!

Малко преди обяда Жанет ни запозна с преимуществата на всеки един от каналите на медия микса, за да можем да оползотворим ефективно  разходваните средства за реклама и да използваме тяхната сила при комуникацията с клиентите.Защото именно това са принципите на Guerrilla marketinga и същността на обучението ни – да се научим как да харчим максимално ефективно предвидения бюджет, така че той да ни носи нови клиенти при минимални разходи за клиент.

14:00ч.
Започваме по план. Мартин е вече в леглото си у дома – добре, че татко му успя да се измъкне и да си вземе половин почивен ден. Аз далеч по-спокойна и концентрирана попивам всяка дума на Жанет Найденова. А тя е жена, от която има какво да се научи.

Втората част от деня беше посветена на реални ситуации и реални примери от кампании, реализирани за Cisco, SONY, NOD32 и Frank!. И как стандартните канали биха могли да се използват по нестандартен начин, за привлекат повече нови потребители.
Завършваме абсолютно по график.

Всеки от нас получи грамота, диск  с презентацията и електронни форми, които Жанет е използвала в своята практика, а най-хубавото е имаме и специален сертификат за един час безплатна консултация от Жанет Найденова, когато изпитаме нужда от професионален съвет и подкрепа. По-бързите в регистрацията получиха и разбира се едноседмичен банер на страницата на списание “Моят бизнес”.
Можете да се свържете с Жанет Найденова или да следите по-отблизо нейната дейност като Guerrilla инструктор на:
  1. Блог, посветен на Guerrilla Marketing>> http://jnnmarketing.blogspot.com
  2. Видео клипове от обучения>> http://www.youtube.com/JanetNaidenova
  3. Фото слайд шоу от обучения>> http://www.flickr.com/photos/janet_naidenova/show/
Чувствайте се свободни да съхраните статията в  dao.bg
или в Delicious.

В Контакто е публикувана малко по-стегнатата версия на събитието :-)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1693