EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
08 Юли 09, 11:02 / Автор: Асоциация на индустриалния капитал в България
Международна конференция „Предизвикателства пред корпоративната социална отговорност” се проведе на 7 юли
Участниците се обединиха около мнението, че мерките на бизнеса, определяни като корпоративна социална отговорност, следва да бъдат разглеждани като доброволна инвестиция, а не като разход за бизнеса.
Най-актуалните европейски политики, вижданията на Европейската комисия, добрите практики на редица компании в сферата на корпоративната социална отговорност и корпоративното управление бяха обсъдени на днешната международна конференция „Предизвикателства пред корпоративната социална отговорност”. Организатори на събитието бяха Асоциация на индустриалния капитал в България и Асоциация на директорите за връзка с инвеститорите в България. 

По време на събитието бяха изложени различни гледни точки към взаимоотношението между успешния бизнес и социалното благоденствие. Участниците се обединиха около мнението, че мерките на бизнеса, определяни като корпоративна социална отговорност, следва да бъдат разглеждани като доброволна инвестиция, а не като разход за бизнеса. Огласявайки собствените си добри намерения в социалната и екологичната сфера при утежнените за всички условия на финансова и икономическа криза, бизнесът привнася спокойствие в обществото и създава устойчивост в развитието.

Председателят на УС на Асоциация на индустриалният капитал в България господин Васил Велев в своето изказване, сподели че: „Корпоративната социална отговорност се приема като форма за дългосрочно корпоративно управление, извело стандартите за ръководство на по-високо от правната принуда ниво, и представлява система за регулиране на отношенията между фирмата и обкръжаваща среда. Споделените идеи на корпоративната социална отговорност ще приобщят икономически активните структури у нас към ценностите на обединена Европа като интегрират етични норми в бизнес процесите.”
Участниците в конференцията бяха поздравени от президента на РБългария г-н Георги Първанов. 

Конференцията бе заключителна проява от проект „ Укрепване капацитета на структурите на гражданското общество за подобряване на корпоративното управление и развитие на корпоративната социална отговорност”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. 

Информация за Конференция на тема: "Предизвикателства пред корпоративната социална отговорност", 7.07.2009 г.

Източник: 
Асоциация на индустриалния капитал в България

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1192