EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Организация на събития

Вземи в gLOG
12 Юни 09, 09:49 / Автор: EventsTeam
Метъл групите Tak’n и Str8Ahead организират грандиозно шоу с оригинална хореография в името на ненасилието сред младите хора
Двете групи са подготвили грандиозно шоу, съчетано с оригинална хореография, обвързана с темата.
На 24 юни, сряда, от 19:30 ч. в клуб The Box, на Бул. Стамболийски, 41, в София ще се проведе първият български метъл концерт, насочен срещу насилието по улиците на България. Столичните хард рок групи Tak’n и Str8Ahead се обединиха зад каузата за прекратяване на безсмислените прояви на насилие сред младите хора, довели през последните месеци до не един нещастен случай, включително и с фатален край. Двете групи са подготвили грандиозно шоу, съчетано с оригинална хореография, обвързана с темата.

„Нашето послание към феновете на твърдата музика е, че в уличните побои няма победители и няма печеливши. Защото дори и да набиеш някого, ти не ставаш по-голям мъж или герой от него и нищо не можеш да спечелиш. Може обаче много да изгубиш, ако попаднеш зад решетките и провалиш собствения си живот“ - заяви Николай Петров, фронтмен на група Tak’n - „Ние призоваваме и останалите български групи да се обявят против насилието по улиците. Убедени сме, че именно музикантите трябва да поемат ролята на лидери и да убедят обществото и най-вече младите хора, че проявата на насилие е най-безсмисленият начин за изразяване на емоциите и енергията.“

Концертът ще включва кавъри и авторски парчета в стил, доближаващ се до най-добрите години на хеви метъла. Група Tak’n включва музикантите Николай Петров – вокал и ритъм китара, Красимир Тотев – соло китара, Христо Михалков – бас китара и Иван Миланов - барабани. Всички са студенти в Нов български университет, специалност „Музика“. Str8Ahead ще се качи на сцената в състав Иван Василев – вокал, Калоян Дулев – вокал и китара, Виктор Иванов – соло китара, Даниел Сотиров – бас китара и Силвио Стоянов – барабани. И двете групи са представители на новото поколение метъл формации, които съчетават твърдото звучене с красиви китарни сола и реалистични текстове, близки до съвременните проблеми на младите хора.

„Противно на общоприетото мнение, че хеви метълът е свързан с насилието, този стил всъщност възпитава сред феновете ценности, като свобода, независимост и отстояване правото на собствен начин на живот. А тези ценности в крайна сметка противоречат на безсмислените прояви на насилие“ - убеден е Калоян Дулев, фронтмен на група Str8Ahead.

Източник: ПР Агенция Crossroads Bulgaria,
Konsultirai.me

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1028