EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
24 Април 09, 12:56 / Автор: Viveka Positive Communications
Първият мол в Бургас - Бургас Плаза официално отвори врати
Водещи вериги влизат в България чрез първия търговски център от съвременен тип в Бургас. Броят на потенциалните клиенти е над 450 хил. души.
24 април 2009 г. Първият търговски център от съвременен тип в Бургас - Бургас Плаза официално отвори врати. С вложените в изграждането му 60 млн. евро търговският център се нарежда сред най - големите инвестиции в община Бургас. Той се намира в северната част на града – на бул.Транспортна, в близост до магистралата от София и е разположен на два етажа върху 39 000 кв.м. разгърната застроена площ. Бургас Плаза е първият шопинг мол в България с открит паркинг на покрива на хипермаркета.

Официално откриване на първият мол в Бургас - Бургас Плаза, 23.04.2009 г. (отляво надясно) Димитър Николов, кмет на Бургас; Таня Косева-Бошова, изпълнителен директор на Бургас Плаза и Ричард Макдоналд (Бриджкорп) откриват събитието.

Таня Косева - Бошова, изпълнителен директор на “Бургас Плаза” АД, Ричард Макдоналд (Бриджкорп) и Димитър Николов, кмет на Бургас прерязаха лентата на търговския център. Официалният старт беше отпразнуван със специална програма с водещ Димитър Рачков и концерт на Тони Димитрова.

Броят на потенциалните клиенти на Бургас Плаза е над 450 хил. души от града и региона. На тяхно разположение са над 90 магазина (26 000 кв.м. търговска площ), ресторанти ( 600 кв.м.) и кафенета (900 кв.м.), както и открит паркинг с 1270 места. Обектите в търговския център започнаха поетапно да отварят врати през месец март, когато лидерът в търговията на дребно в Европа - Карфур откри на територията на мола първия си хипермаркет в България. Той е разположен на 13 000 кв. м., от които 8 300 кв. м. търговска площ. За първи път в България, чрез новия мол, навлиза и най-голямата верига за козметични и парфюмерийни продукти в Европа - Дъглас, разполагаща с над 900 магазина в Европа и САЩ.

Официално откриване на първият мол в Бургас - Бургас Плаза, 23.04.2009 г.

Бургас Плаза предоставя на жителите и гостите на Бургас и региона възможността да пазаруват в известни модни магазини като Marks&Spencer, Kenvelo, Benetton, Adidas, Mango, Terra Nova, Интерспорт и Sport Depot - най-голямата верига спортни магазини в България. Премиерата на Esprit в Бургас е с ключов магазин от 500 кв.м. Клиентите могат да избират от най-актуалните колекции на марката, които се представят едновременно във всички официални магазини.

За първи път в Бургас отвориха врати немският търговски лидер New Yorker, както и британската верига за продажба на стоки за майката и детето Mothercare. С 697 магазина в 25 страни New Yorker е една от най - големите международни вериги за търговия с дрехи и аксесоари, ориентирана към вкуса и предпочитанията на младите хора. На разположение на посетителите на Бургас Плаза са и най-голямата верига за търговия с обувки в Европа Deichmann; dm, предлагаща дрогерийни стоки и специализирани хранителни продукти, както и веригата магазини за бяла и черна техника Domo.

Официално откриване на първият мол в Бургас - Бургас Плаза, 23.04.2009 г.

Сред ключовите наематели в Бургас Плаза са също така водещите вериги за бързо хранене, които отварят първите си обекти в Бургас - Costa Cafe, KFC, ресторант Fancy и Subway, както и най-голямата верига за кафе заведения в света Starbucks. В мола ще бъде и третият обект на Mc Donalds в града.

За първи път в Бургас влиза марката Inmedio, част от Лагардер Сървис България - магазини с международни стандарти, които предлагат списания и книги, цигари и други тютюневи изделия, храни и напитки, сувенири, канцеларски материали и играчки.

“Като инвеститори на проекта, за нас е чест, че Бургас Плаза успя да привлече за първи път в България търговски лидер като Карфур, както и много водещи международни брандове. Нашата цел е да създадем повече и по - добри възможности за пазаруване и развлечение на жителите и гостите на Бургас, както и да допринесем за развитието на бизнес средата в региона,” коментира Таня Косева-Бошова.

Инвеститор на търговския център е “Бургас Плаза” АД (собственост на Gort Holding и Bridgecorp). Архитектурният проект е дело на арх. Илиан Илиев (студио “Планинг”), главен изпълнител e ATEngineering. Ръководството на проекта се осъществява от SAVANT, а ексклузивен консултант е Colliers International България.


За повече информация:

Елица Тепсизова, Viveka Positive Communications
тел.: 980 45 87; моб.: 0894 649 554

Източник:
Viveka Positive Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.141