EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
15 Април 09, 08:03 / Автор: Publicis Consultants | MARC
Програма на Европейската комисия стимулира развитието на мениджъри от Европа чрез схема за обмен и обучение в Китай
Български мениджър беше избран сред рекорден брой кандидати да вземе участие в програмата за обмен и обучение на мениджъри между ЕС и Китай.
Пекин, април 2009 г. – Един мениджър от България си осигури място в четвъртия кръг на програмата за обмен и обучение на мениджъри между ЕС и Китай (Managers Exchange and Training Program METP). 

Благодарение на тази схема мениджъри от 27-те страни-членки на Европейския съюз имат уникалната възможност да научат бизнес китайски и да добият ценен професионален опит в Китай. 

Финансираната от ЕС десетмесечна програма предлага на базирани в ЕС компании, и особено на малки и средни предприятия възможността да превърнат чрез обучение своите служители в квалифицирани експерти по китайския пазар във време, когато бизнесът търси различни начини да оптимизира своя работен капацитет и възможности за развитие. В резултат на тази програма тези експерти ще използват своите новопридобити умения и контакти за развиване на бизнес с Китай.
Валентин Въчков, който очаква с нетърпение присъединяването си към програмата, споделя: “Работя като продуктов мениджър в софтуерна компания и съм много щастлив, че успях да убедя журито със своя бизнес-план. Кандидатствах за METP не само за да науча китайски, но и да получа знания от първа ръка за китайския начин на водене на бизнес. 10-месечният престой в Китай е най-добрият начин за придобиване на задълбочени впечатления и превръщане в експерт по китайския пазар.”
Дългосрочната цел на МЕТР е да усъвършенства и значително да подобри отношенията между ЕС и Китай чрез обмяна и икономическо сътрудничество. Щефан Хел, ръководител на група в Пекин споделя: „Основна предпоставка за успешно развиване на бизнес в Китай е задълбоченото познаване на икономиката, културата и бизнес етиката. Именно това предлага на кандидатите програмата METP. В същото време програмата служи като платформа за срещи между европейци и китайци и установяване на дългосрочни отношения – основен фактор за успешния бизнес. Големият брой кандидати за МЕТР-4 сочи, че европейските компании и мениджъри запазват голям интерес към създаването на търговски отношения с Китай.”

Освен организацията на целия престой, ЕС покрива и всички учебни такси. Програмата осигурява на участниците месечна сума за режийни разходи, а след завършване участието си в програмата всички участници получават официална диплома, подписана от Посланика на ЕС в Китай.
Програмата METP представлява четиригодишна инициатива на Европейската комисия и китайското правителство и е разделена на четири етапа, всеки от които трае десет месеца. Етап 4 по график ще започне през м.май 2009 г. 

За повече информация относно METP, посетете www.metp.net.cn, или се свържете с горещата линия на METP на тел. +49 69 15402 638.

* * *

Програма за обмен и обучение на мениджъри от ЕС и Китай (METP) е четиригодишен междуправителствен проект между Европейската комисия и правителството на Народна република Китай. Разглеждана в динамичния контекст на непрекъснато развиващите се връзки между Европейския съюз и Китай, програмата е създадена, за да увеличи общата бизнес компетентност, развивайки човешките ресурси на Европа и Китай. Програмата има за цел да обучава и подкрепя финансово стажове за 200 китайски мениджъри в страни от ЕС и 200 европейски мениджъри в Китай. Програмата се осъществява от Китайския съвет за насърчаване на международната търговия в периода 2006 – 2010 г. Финансирането на проекта се осъществява от Европейската комисия и Правителството на Китай и е в размер на 23 млн евро.

За контакти:
Publicis Consultants | MARC
Йоланда Емирян
Тел.: + 359 2 434 07 85
E-mail: y.emiryan@publicis-consultants.bg

Източник:
Publicis Consultants | MARC

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1905