EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
03 Април 09, 22:39 / Автор: APRA Porter Novelli
Първото общо събрание на Българската асоциация на рекламодателите се проведе на 2 април
Повече от година след основаването си БАР достигна нов етап от своето развитие с цел постигане на по-сериозен принос за българския рекламен пазар.
На 2 април 2009 г. на Общо събрание членовете на Българската Асоциация на Рекламодателите (БАР) очертаха основните приоритети в дейността си за 2009 година. Въпреки трудностите за бизнеса и тежката икономическа ситуация БАР ще премине към нов етап от своето развитие. За 12 месеца съществуване Асоциацията се разраства и активно работи за въвеждането и утвърждаването на стандарти за отговорна и етична комуникация с потребителите, както и за създаване на механизми за защита на принципите на лоялната конкуренция. През 2009 г. членовете на БАА планират още по-активно участие и сътудничество с национални и международни асоциации, както и участие във всички процеси и проекти, свързани с прилагането на европейски и световни практики в областта на рекламата; поддържане на по-ефективен и ползотворен диалог с медиите и провеждане на отговорна, коректна и прозрачна рекламна политика от страна на компаниите-рекламодатели.

На общото събрание членовете на БАР избраха 7 компании, които да влязат в Борда на директорите на БАА: Байерсдорф България, Юробанк и ЕфДжи България, Глобул, Данон Сердика, Кока-Кола България, Крафт Фуудс България и Нестле България). Асоциацията, която вече включва 19 компании-членки (Байерсдорф България, Юробанк и ЕфДжи България, БТК/Вивател, Белла България, Глобул, Диаджео, Данон Сердика, Екопак, Кока-Кола България, Крафт Фуудс България, Лореал, Мобилтел, Нестле България, Обединена Българска Банка, Рено-Нисан, Сибанк, Уолмарк България, Хайнекен/Загорка и Юниливър България), бе официално приета за член на Световната федерация на рекламодателите и успешно установи ползотворен диалог с редица институции и представители на медийния пазар в България.

„БАР все повече засилва позициите си и членовете й са силно мотивирани да работят усилено за развитие на вече създадената мрежа за обмен на професионален опит, предоставяне на информация и експертна помощ в областта на рекламата, с оглед повишаване на нейната ефективност. Вярваме, че в тези трудни времена, рекламата заема още по-важно място в съвременното общество, тъй като тя стимулира продажбите, иновациите и конкуренцията и пряко допринася за икономическия растеж“, коментира г-н Антонис Кандзелис, председател на УС на Българската асоциация на рекламодателите.

През изминалата 2008 г. БАР проведе поредица от срещи и установи ползотворен диалог с широк кръг държавни органи и институции, медии, рекламни агенции и сдружения на потребителите, сред които: Комисията за защита на потребителите, Световната федерация на рекламодателите и Асоциацията на рекламните агенции. Предмет на дискусиите станаха и въпросите за измерването на аудиторията и механизмите за отчитане на телевизионните рейтинги. На обсъждане бяха подложени и най-новите законови промени по въпроса за отговорната комуникация с потребителите.


За повече информация:
Емилия Клайн, административен секретар на БАР
e-mail: emilia.klayn@baa.bg

Източник: 
APRA Porter Novelli

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1242