EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
02 Април 09, 15:43 / Автор: EventsTeam
Летище Бургас е домакин на ACI – Европейска организация на летищата
При откриването на срещата г-н Калин Барзов отбеляза, че летище Бургас има най-сложната орнитологична среда, заобиколено от езера, морето и намиращо се на миграционния път на птиците по трасето Via Pontica.
На 2-ри и 3-ти април се провежда среща в гр. Бургас на комитета по техническа и оперативна безопасност към ACI – европейска организация на летищата, който е основният, най-тежкия комитет в организацията.

За първи път в авиационната история на България такъв важен орган заседава в страната ни, което стана благодарение на избора на г-н Кнут Валтер, председател на комитета и г-н Андреас Хелфер, Главен Изпълнителен директор на Фрапорт за България.Това е голямо признание за България, за Фрапорт и за значимостта на летище Бургас – избрано от цяла Европа за домакин на това събитие.

Членовете на комитета са професионалисти от летищата на Европа. Средната продължителност на членуването им в комитета е 10 години, т.е. натрупан е невероятен опит и е сумирана практиката на всички европейски и световни летища. Това е органа, който кове правилата на за безопасност на летищата, трасира политиката и изпълнението на правилата и препоръките. В момента на срещата в Бургас присъстват 18 души от различни европейски летища.

Настоящият директор на летище Бургас, г-н Калин Барзов, е действащ член на борда на директорите на ACI Европа, като през юни тази година на годишния конгрес в Манчестър (Англия), ще изтече тригодишният му мандат.

При откриването на срещата г-н Калин Барзов отбеляза, че летище Бургас има най-сложната орнитологична среда, заобиколено от езера, морето и намиращо се на миграционния път на птиците по трасето Via Pontica.

Летището е единственото в България, което през летния сезон обслужва едновременно нарастващия брой на полети по General Aviation(бизнес авиация), заедно с обслужването на пътнически чартърни и редовни линии, както и най-големите самолети в света Боинг 747 – Джъмбо и Антонов 124-100 – Руслан.

Предвидено е членовете на комитета да посетят летище Бургас и да се запознаят с неговите особености. Експерти по безопасност от аеропорта ще присъстват на заседанието на комитета запознавайки се с най-актуалните теми и казуси по безопасността на летищата днес.

Източник:
Летище Бургас

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1579