EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Организация на събития

Вземи в gLOG
31 Март 09, 12:15 / Автор: APRA Porter Novelli
Петзвезден испански майстор-готвач твори в София
Известният испански майстор-готвач Хосе Луис Руиз Комино вече радва с кулинарните си вълшебства и българските ценители, след като в края на миналата година създаде в България Josito’s Catering.
Известният испански майстор-готвач Хосе Луис Руиз Комино вече радва с кулинарните си вълшебства и българските ценители, след като в края на миналата година създаде в България Josito’s Catering. Роден през 1974 г. в Мадрид, Комино има зад гърба си завидна кариера в най-престижните испански хотели. Майсторското му готвене е оценено от кралски особи, президенти, премиери, светски личности, певци, артисти, бизнесмени и кулинарни фенове. Сред почитателите му са испанският крал Хуан Карлос и семейството му, монакският принц Рение, Хосе Карерас, футболните звезди от Реал-Мадрид Хосе Гутиерес-Гути и Раул Бланко.

На 26 години създава собствен ресторант Los Girasoles в Мадрид, като преди това е бил главен готвач на престижния 5-звезден хотел Villareal в центъра на Мадрид. В продължение на няколко сезона г-н Комино води кулинарна рубрика в престижното списание El Club, представящо най-добрите световни вина. Завършил е училище за готвачи в Испания и е специализирал в Швейцария.

Хосе Луис пристига в София през юни 2007 г. и участва в изграждането и завършването на ресторант Опера, където впоследствие работи като главен готвач. За кратко ресторантът се превръща в един от водещите в столицата. Това е и мястото, където много от чуждестранните дипломати отсядат, за да се насладят на кулинарното майсторство на Хосе Луис.

Първоначално Josito’s Catering работи основно за посолства и организира събития като Дните на испанската кухня в ресторант Вратата през октомври, с участието на Испанското посолство, Института Сервантес, Португалското посолство; Испанската кулинарна вечер в хотела на фамилия Тодорофф близо до Пловдив, организирана отново със съдействието на Испанското посолство; Кулинарния фестивал в село Баня през септември и други. От началото на април вече всички фенове ще имат възможността да се насладят на превъзходните вкусови качества на кулинарните вълшебства на петзвездния испански майстор-готвач Хосе Луис Руиз Комино.

За повече информация: jositoscatering.com

Източник:
APRA Porter Novelli

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.097