EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Организация на събития

Вземи в gLOG
17 Март 09, 09:14 / Автор: Комуникационна агенция Euro RSCG Sofia
Компании с намалени финансови възможности ограничават бизнес пътуванията
Търсенето на видеоконференции се увеличава, защото бизнесът прилага стратегии за ограничаване на разходите.
София, 16 март 2009 г. Пътуващите по работа заменят куфарчетата и самолетните си билети, за да отидат в студио за видеоконференции. Регус Груп, обслужваща най-голямата световна мрежа от студиа с публичен достъп с 600 центъра в 75 страни, включително и в България, отчита 40% ръст на резервациите на видеоконференции. Ограничаването на бизнес пътуванията принуждава компаниите да променят начина, по който правят бизнес.

„Предвид тежките икономически условия, очакваме намаляването на бизнес пътуванията да продължи,“ казва главният изпълнителен директор на Регус Груп Марк Диксън. „Качеството на предлаганите виртуални услуги се подобри толкова много през последните години – не мога да си представя нито една компания, която би се върнала към стария си начин на провеждане на среща.“

2009 година ще бъде критична за бизнеса, защото влиянието на световната рецесия остава силно. Решени да оцелеят, компаниите ще трябва да проучат всеки процес и процедура и да извършат значителни промени, за да могат да бъдат конкурентоспособни.

Диксън смята, че това може да е годината, през която компаниите най-накрая ще започнат да използват приложения и технологии, които досега са били в периферията на полезрението им, и това ще ги тласне напред чрез увеличаване на продуктивността и намаляване на работните разходи.

От Регус изчисляват, че срещите чрез видеоконференции намаляват разходите за бизнес пътувания със 75% и премахват неудобството от пътуването. Диксън подчертава колко по-благоприятна за околната среда е виртуалната среща, особено ако чрез нея се избягва нуждата от пътуване със самолет.

„Срещите от разстояние дават възможност за ефективно сътрудничество между колеги, намиращи се на различни места, и елиминират неприятностите и големите разходи при пътуванията,“ добавя Диксън. „Освен това, чрез видеоконференциите компаниите могат да помагат за опазването на околната среда – по-ниските въглеродни емисии, по-малкият разход на гориво и по-малкото пътно движение правят видеоконференциите по-екологичен начин на работа.“

За да отговори на нарастващото търсене на видеоконферентни услуги, тази година Регус ще стартира подобрен продукт за телеконферентни връзки. Компаниите, които обмислят да използват тази технология, трябва да се запознаят с ползите от нея, включително:

• Възможност услугите да обхванат по-широк кръг от клиенти.
• Лесен и икономичен достъп до експерти и служители на отдалечени места.
• По-добри решения за подбор на персонал поради по-широки и обстойни практики на набиране от целия свят.

За пример може да се даде базираната в Москва фирма за подбор на кадри BrunelCR Executive Search. Тя използва видеоконферентните услуги на Регус, за да разшири своето търсене на служители.

Екатерина Лахтикова, консултант по набиране на служители в BrunelCR Executive Search, провежда видеоконференции през последните няколко години и обяснява:

„Имаме предвид факта, че много от нашите клиенти са в чужбина и видеоконферентната услуга може значително да намали разхода на време и средства за пътуване. Избираме Регус, защото това не само е световният лидер в предоставянето на работни места за бизнеса, но и защото предлага виртуални срещи чрез системата си за видеоконференции. Те се намират в центъра на града, само на няколко минути пеша от станцията на метрото, и ни предлагат професионална помощ, високотехнологични системи, изгодни цени и гъвкавост.“

За Регус Груп

Регус Груп е водещ световен доставчик на новаторски решения за работното място, чиито продукти и услуги обхващат от напълно оборудвани офиси до професионални конферентни зали, бизнес клубове и най-голямата мрежа от студиа за видеоконференции. Регус Груп предоставя нов начин на работа, без значение дали от дома, в движение или от офиса.

В България, сградата на Регус Груп се намира на бул."Тотлебен" 53-55. Тя е на четири етажа и заема над 1650 кв.м. Предлаганите офиси са от най-високия клас А. Центърът е оборудван, обзаведен и разполага с екип за административни услуги. Той предлага 155 работни станции и 4 конферентни зали. Клиентите могат да се възползват от богато портфолио услуги, сред които високоскоростен интернет, видеоконферентна връзка, бизнес зали, цифрови телефонни услуги, както и административен персонал.

В световен мащаб клиенти като Google, GlaxoSMithKline и Nokia се присъединяват към хиляди растящи малки и средни компании, които печелят от прехвърлянето на дейностите по осигуряване на офиси и работни места на Регус Груп, като така могат да се съсредоточат върху основния си бизнес.

Над 400 000 клиенти на ден използват услугите на Регус Груп, разположени в целия свят – 1000 центъра в 450 града и 75 страни, които позволяват на хората и компаниите да работят където, както и когато желаят.

За повече информация посетете www.regus.com.

За контакт:

Милица Крайнова
Връзки с обществеността
Euro RSCG Sofia
T: 02/400 94 30, 0884 666 572
E: militza.krainova@eurorscg.bg

Източник: Комуникационна агенция Euro RSCG Sofia 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1077