EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
12 Март 09, 21:40 / Автор: vpr advertising
Фармацевтичната компания Софарма АД съвместно с Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България организираха симпозиум за общопрактикуващи лекари от София
Д-р Ивайло Попов от Контролната комисия на НСОПЛБ запозна общопрактикуващите лекари с актуална информация, свързана с новите правила за работа, които влизат в сила от тази година.
Фармацевтичната компания Софарма АД съвместно с Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ), организираха симпозиум за общопрактикуващи лекари от София. Мероприятието се проведе на 11 март т.г. в хотел “Хилтън”, София.

Д-р Ивайло Попов от Контролната комисия на НСОПЛБ запозна общопрактикуващите лекари с актуална информация, свързана с новите правила за работа, които влизат в сила от тази година. На симпозиума се представиха някои от новите лекарствени продукти на Софарма АД.

Над 75 000 000 лв. е дал българинът за аналгетици през 2008 г. по данни на IMS Health. Изследванията са показали, че най-често човек си купува лекарства за по-слаба болка – зъбобол, мигрена, коремни болки и др. Интересен факт е, че първото българско обезболяващо лекарство е произведено още през 30-те години на миналия век от Българското аптекарско кооперативно дружество – София. То се е казвало „Родопиринъ”, а активната му съставка е била ацетилсалицилова киселина, 500 мг. Ацетилсалициловата киселина (АСА, химичната формула е C9H8O4) е лекарство с болкоуспокояващо и температуропонижаващо действие. С тази активна съставка са популярните и в момента у нас лекарства АспиринR, АцетизалR УпсаринR и др. Съвременната таблетка ацетилсалицилова киселина, производство на Софарма АД се предлага под названието Ацетилин (Аcetilyn). Нейното качество е гарантирано от първия и най-голям производител на обезболяващи в България - Софарма АД, информира д-р Денис Пехливанов, старши продуктов мениджър на Софарма АД.

Над 30 % от българите страдат от кашлица поне два пъти в годината. Най-честата причина за това са вирусни инфекции, които богат да доведат до по сериозни остри и хронични заболявания - бронхити, пневмони, астма и др. За лечение на кашлицата Софарма АД препоръчва нов сироп за кашлица Refesin (Рефезин), който няма пряк аналог на българския пазар. Активната съставка на сиропа е гваифенезин и е базирана на екстракт от дървото Guaiarum officinale, разпространено във Флорида, Антилите, Гвиана и Колумбия. Още от 16 век гвайфенизинът се използва в европейската медицина и в Америка е признат като ефикасен лекарствен продукт. Рефезинът е ефикасен защото повлиява едновременно синусите, гърлото и белия дроб. „Новият сироп Рефезин допринася за по-бързото лечение на болните с инфекции на горните дихателни пътища” цитира данните от изследване на продукта доц. д-р П. Переновска от Детска клиника УМБАЛ “Александровска”.

Стресът, алкохолът и непълноценният хранителен режим водят до сериозни здравословни проблеми на българите. Близо 60% от хората са с наднормено тегло, а над 30% страдат от болестно затлъстяване. За абдоминално затлъстяване специалистите определят широчина на талия над 94 см при мъжете, над 80 см за жените и индекс на телесната маса над 25. Като резултат, все повече хора под 40 годишна възраст страдат от стеатозна болест, а това често води до чернодробна недостатъчност. Мастната дегенерация на черния дроб се получава най-често от продължителен прием на лекарства, алкохол, неправилно хранене или хронична интоксикация. За да няма чернодробни увреждания специалистите препоръчват не повече от 20 до 40 грама чист етилов алкохол (етанол) дневно за мъже и от 10 до 20 грама за жени (като 20 грама етанол се равнява на 2 чаши вино или 2 твърди питиета). За превенция и лечение на чернодробни увреждания доц. Л. Матева, от Клиниката по гастроентерология към УМБАЛ ”Св. Иван Рилски”- София, препоръчва лекарственият продукт Carsil 90, в новата дозировка, която Софарма пуска на пазара, съобразена с изискванията на Европейската фармакопея. Според доц. д-р Матева, Carsil е ефективен и се понася добре от пациентите.


За НСОПЛБ:
Националното Сдружение на Общопрактикуващите Лекари в България е неправителствено, доброволно, независимо и неполитическо сдружение. Сдружението представлява интересите на ОПЛ в национален мащаб и е пълноправен член и съучредите на Асоциацията на лекарите по Обща/Семейна медицина от Югоизточна Европа. Има регионални структури в 28 области. Над 3000 ОПЛ членуват доброволно в националния регистър на НСОПЛБ.

За „Софарма” АД:
„Софарма” е най-голямата българска фармацевтична компания, която притежава 12 завода в България и 3 в чужбина – Русия, Украйна и Сърбия. Медикаментите на компанията се продават в 32 страни по света. „Софарма” е единственият производител на ампули в България и произвежда медикаменти от почти всички фармакотерапевтични групи. Компанията притежава 60 патента и 2683 регистрации на търговски марки.

За повече информация и контакти:
Марина Кирова, vpr advertising, 0886 315 097
e-mail: marina@vpr-adv.com

Източник: vpr advertising

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.163