EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
12 Март 09, 17:25 / Автор: Expert Business Group
Събитийното фото-отразяване събра на обучение ПР и комуникационни специалисти
По време на дискусията участниците в обучението задаваха въпроси и търсеха отговори за фотозаснемането при различни условия, за спецификите при отразяването на различни събития и активности, както и за художествената обработка на снимките.
Обучение за ПР специалисти на тема: "Как да постигнем успешно фото отразяване на нашето събитие", 12 март

Как снимка от организирано събитие може да обиколи медиите и да се задържи години наред по страниците им? Защо от едно добро събитие можем да видим невзрачни снимки или пък “лъскави” репортажи от по-скромно като бюджет представяне? Кой е начинът с един фоторепортер да имаме и снимки за архив, и да зарадваме медиите, и да видим кой къде е стоял на събитието? Как да направим групова снимка на 300 души за 15 минути? На този и други въпроси отговаряше мениджърът на една от най-търсените компании за фоторепортерски услуги в последните години.

12.03.2009 г., София.
Днес се проведе обучение на тема: "Как да постигнем успешно фото отразяване на нашето събитие", организирано от ПР агенция Expert Business Group и от Фотографска агенция БУЛФОТО. Лектор бе Евгени Димитров, управител на БУЛФОТО. В обучението взеха участие тридесет и двама ПР и комуникационни специалисти, студенти и практици.

Всяко добре организирано събитие има нужда от качествено фото заснемане и отразяване. Независимо дали ПР специалистите ще изпращат снимки, подходящи за публикация на медиите, дали искат да подготвят собствен фотоархив и да запечатат най-важните моменти, или да популяризират събитието във корпоративната интернет страница или във Facebook – на тях им трябват отлично заснети и композирани снимки. В обучението взеха участие тридесет и двама ПР и комуникационни специалисти, студенти и практици.

Обучението спомогна на участниците да разберат как да:

- подготвят участниците в събитието и мястото за фотозаснемане;
- най-добре да използват брандирането и визуалните елементи на своето събитие;
- наемат фотограф и да го инструктират за желаните от тях снимки;
- се подготвят за снимане при различните типове събития
- получат качествен фотографски продукт.

По време на дискусията участниците в обучението задаваха въпроси и търсеха отговори за фотозаснемането при различни условия, за спецификите при отразяването на различни събития и активности, както и за художествената обработка на снимките. Със своето експертно мнение се включи и Ася Филипова, фотограф и фоторедактор в M3 Communications Group.

Вижте видео от Обучението:

ВИДЕО 1

ВИДЕО 2

ВИДЕО 3

За лектора

Евгени Димитров е професионалист във фотографията с над 15-годишен успешен стаж. Той е завършил журналистика в Софийския университет, а навлиза в тайните на фоторепортерството, воден от Шаварш Артин, възпитал много от успешните фотожурналисти у нас. В началото на 90-те години работи във вестници като "1000 дни", "Континент" и "Кеш". Евгени Димитров основава Фотографска агенция БУЛФОТО през 2000 г. Негови клиенти с много от печатните и интернет медии в България, както и ПР и рекламни агенции.

За контакти и допълнителна информация:

Евгени Димитров
Фотографска агенция БУЛФОТО
Моб. тел.: 0898 515 154
E-mail: edimitrov@bulphoto.com

Мирослава Митева
Expert Business Group
Тел.: (02) 963 08 79
Моб. тел.: 0887 625 963
E-mail: m.miteva@insurance.bg

Източник: Expert Business Group

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1702