EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
17 Февруари 09, 16:34 / Автор: EventsTeam
Шенкер с нова инвестиция в България въпреки кризата
Компанията влага 20 млн. лв. в нов логистичен терминал.
Проект за Логистичен терминал на "Шенкер" ЕООД

София, 17.02.2009 г.
Шенкер ЕООД започва строителството на нов логистичен терминал край София. Първата копка на съоръжението направиха днес управителят на компанията Хелмут Швайгхофер, д-р Михаел Ангерер, търговски представител на Република Австрия, и кметът на Божурище Аспарух Аспарухов. Компанията, част от групата на световния транспортен и логистичен гигант DB Schenker, поставя началото на новия инвестиционен проект въпреки глобалната финансова криза и очакванията за свиване на икономиката и реалния сектор и у нас.

Логистичният терминал на компанията ще бъде разположен на международния път за Калотина в близост до Божурище. Той ще бъде изграден на площ от 48 хил. кв. м и ще включва 3 хил. кв. м логистични складове, 2 хил. кв. м склад за претоварване на пратки и 3 хил. кв. м офиси. Терминалът ще обслужва всички европейски дестинации, както и вътрешните линии, и ще разполага със собствен жп коловоз. Инвестицията в съоръжението е близо 20 млн. лв. Шенкер е изградила със собствени средства в размер на 350 хил. лв. и обходен канал за дъждовни води на границите на терминала с дължина от 445 м, който ще предотврати традиционното наводняване в района на Божурище. 

На новия логистичен терминал ще могат да бъдат обработвани едновременно 20 товарни автомобила. Ще бъдат монтирани хидравлични рампи, позволяващи промяна на височината според вида транспортно средство. Складовете ще бъдат напълно климатизирани. Складовите помещения и офис сградата ще бъдат изградени в Т-образна форма, позволяваща лесно разширение на по-късен етап. Новият терминал ще разполага със собствена екологична система за пълно биологично разграждане на отпадните води и ще има най-съвременна охранителна система и система за контрол на достъпа. В него ще работят 150 души, а товарите, които ще се обработват годишно, ще надхвърлят 200 хил. тона. 

Архитектурният проект на терминала е дело на арх. Роман Хайд, автор на терминалите на компанията и в други страни по света. В момента се провежда търг за изпълнител на строежа. Очаква се съоръжението да бъде изградено до края на 2009 г. и да започне работа през 2010 г.
„Този проект ще постави логистиката в България на ново професионално ниво”, каза при представянето на проекта управителят на Шенкер ЕООД Хелмут Швайгхофер. „Компанията ни е сред тези, които предприеха конкретни мерки срещу кризата - успяхме да приспособим навреме нашия капацитет и услуги към новите условия” , добави той. Швайгхофер съобщи, че резултатите на Шенкер ЕООД от началото на 2009 г. сочат повишение спрямо същия период на предходната година. 

Шенкер има солидна история на българския пазар – присъствието й датира от 1889 г., само 17 г. след основаването на фирмата във Виена. След прекъсване в средата на ХХ век, дейността й е възстанована през 1993 г., а през 2004 г. Шенкер ЕООД вече се нарежда след първите 100 фирми по оборот от продажби в класацията на Българската търговско-промишлена палата. Компанията работи у нас чрез 6 свои бюра – в София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе и Севлиево. Годишният й оборот за 2008 г. е в размер на 56,6 млн. лева.

За Шенкер ЕООД:

Шенкер ЕООД предлага у нас пълна гама от логистични услуги - международни и национални автомобилни и жп транспорти, превози по въздух и море, панаирна и изложбена спедиция, митническо посредничество, както и цялостни логистични решения – комплексната услуга One Stop Shopping Solutions. В услугите на Шенкер влизат също така превоз на опасни и извънгабаритни товари и превоз при температурен режим. Предимствата, които компанията предлага на клиентите си, са прозрачни работни процеси и оптимални транспортни схеми с грижа за опазването на околната среда.

За DB Schenker:

DB Schenker е световен лидер в доставянето на интегрирани логистични услуги, обхващащ всички транспортни и логистични дейности на немските железници (Deutsche Bahn). Компанията разполага с повече от 88 хил. служители и 2 хил. представителства в 130 страни в цял свят. DB Schenker е №1 в жп и автомобилния превоз в Европа, №2 в световните превози по въздух, а в превозите по море се нарежда на 3-то място в света. DB Schenker притежава първокласни позиции във всички важни икономически региони. DB Schenker е официален спедитор на всички международни панаири и изложби в Европа и по света. Компанията е избрана и за официален доставчик на МОК за спедицията, транспорта и митническата обработка за Олимпийските игри в Сидни 2000, Солт Лейк Сити 2002, Атина 2004, Торино 2006 и Пекин 2008. 

"Първа копка" на Логистичен терминал на "Шенкер" ЕООД, 17.02.2009 г.

(отлява надясно) Аспарух Аспарухов, кмет на гр. Божурище, Роман Хайд, архитект на Логистичния терминал, и Хелмут Швайгхофер, управител на Шенкер

"Първа копка" на Логистичен терминал на "Шенкер" ЕООД, 17.02.2009 г.

(отлява надясно) Михаел Ангерер, търговски представител на Република Австрия, Аспарух Аспарухов, кмет на гр. Божурище, и Хелмут Швайгхофер, управител на Шенкер ЕООД

"Първа копка" на Логистичен терминал на "Шенкер" ЕООД, 17.02.2009 г.

Изпълнители от Ансамбъл "Филип Кутев" поздравиха с песен гостите на церемонията. На заден план, отляво надясно: Аспарух Аспарухов, кмет на гр. Божурище, и Хелмут Швайгхофер, управител на Шенкер ЕООД

Източник: Expert Business Group

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1802