EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
09 Февруари 09, 19:06 / Автор: Майкрософт България
Граждани подават сигнали до общински администрации през Интернет и чрез кол-център
Това са част от възможностите на платформа за електронно обслужване, която променя качествено услугите предоставяни на гражаданите и бизнеса в общините.
9 февруари 2009 г., София. Днес бяха демонстрирани част от възможностите на „Платформа за изграждане и предоставяне на услуги на гражданите”, която ще бъде внедрена като пилотен проект в общините Костинброд и Каварна. За целта на демонстрацията представител на медиите - Виктория Лазова от Infoweek, влезе в ролята на гражданин, който подаде няколко сигнала до общинската администрация в Костинброд – през Интернет и чрез обаждане до кол-центъра изграден в общината. Участниците и присъстващите на демонстрационното представяне, имаха възможност да наблюдават в реално време реакциите и действията на общинските служители, свързани с приемането и обработването на сигналите, чрез платформата за електронно обслужване. Това стана възможно с осъществяването на видеоконферентна връзка с община Костинброд чрез технологията за интергирани комуникации на Майкорсофт – Unified Communications.

„Платформа за изграждане и предоставяне на услуги на гражданите” бе представена в края на месец ноември 2008 г., когато министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, генералният директор на Майкрософт България Огнян Киряков, кметът на Костинброд Красимир Кунчев, заместник-кметът на община Каварна Севинч Касабова и управителят на ЦАПК „Прогрес” Пламен Матеев подписаха споразумение за внедряването на платформата в двете пилотни общини – Костинброд и Каварна. Очаква се внедряването да приключи през месец май 2009 г.

„Представянето на платформата за електронно обслужване на гражданите показа възможностите й в реални условия. Успешното внедряване на платформата е важно, тъй като тя ще подобри нивото на обслужване на гражданите и бизнеса в общинските администрации. От особена важност в случая е и възможността, която платформата предоставя за надграждане на вече съществуващите системи в общините с цел още по-ефективното им използване”, каза Николай Василев, министър на държавната администрация и административната реформа.

„Чрез този пилотен проект искаме на покажем как би трябвало да изглежда българската община в бъдеще и как би трябвало да работи тя с цел да обслужва по-добре гражданите. Тъй като общините в България са на различен етап от своето развите именно тук се проявява ключовото предимство на платформата – възможност за интеграция на всички информационни системи и платформи внедрени в общините”, коментира Огнян Киряков, генерален директор на Майкрософт България.

Внедряване на „Платформа за изграждане и предоставяне на услуги на гражданите” помага на общините да отговорят на основните предизвикателства, пред които се изправят всеки ден: подобряване качеството на обслужване на гражданите и бизнеса чрез опростени и автоматизирани процеси; повишаване на оперативната ефективност в самата община (чрез споделянето на услуги, технологии, ресруси и информация); подобряване на отчетността; използване в максимална степен на всички възможности, които предлагат технологиите (гъвкава, интегрирана и сигурна среда за по-ефективно използване и управление на ресурсите); грижа за околната среда (намаляване до минимум на използването на хартиени документи), подкрепа за местната икономика, предоставяне на социални грижи и подобряване производителността на служителите.

Платформата е разработена от Майкрософт, а процеса по внедряване в първите две общини ще се осъществи от консултантите на Майкрософт България и специалисти от ЦАПК „Прогрес” и Парафлоу Комюникейшънс. Като технологични партньори в настоящия момент се присъединяват и Сиско Системс България, ЕМС и Дел. По подобни проекти работят и други компании партньори на Майкрософт като Технологика е Акт Софт.

Платформата може да бъде внедрена във всяка една община на територията на страната, която има интерес, независимо от нейната големина.

За Майкрософт:

Основана през 1975 г., Майкрософт (Nasdaq “MSFT”) е световен лидер в разработването и предлагането на софтуер, услуги и решения, които помагат на хората и на бизнеса за пълна реализация на техните възможности. През 1999 г. Майкрософт откри свой офис в България.

За допълнителна информация:

Елица Георгиева
“Връзки с обществеността”
Майкрософт България
Т: 02/9657 333; М: 0887 981 844
Е: elitsag@microsoft.com

Източник:
Майкрософт България

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.092