EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
07 Февруари 09, 18:45 / Автор: PR Agency Anettevents
Американският университет в България набира студенти от Варна
На 10 февруари 2009 г. Американски университет в България ще участва за втора поредна година със собствен щанд в изложението на „Световното образование” във Варна!
Организираният от „Интеграл образователни програми” салон на образованието ще събере в хотел Голдън Тюлип представители на повече от 20 висши учебни заведения от Великобритания, Швейцария, Холандия, Дания, Италия и Австрия.

Като единственото висше учебно заведение локализирано в България и предлагащо образование в американски стил “liberal arts”, Американски университет в България има амбицията да привлече повече студенти от Варна и региона като им предложи качествено образование и успешна реализация. 

В деня на изложението за своите потенциални възпитаници Американският университет в България организира от 19ч. «Вечер на АУБ», на която ще присъстват представители на ръководството на университета, както и успели негови възпитаници. Идеята е заинтересованите бъдещи студенти да могат да зададат своите въпроси в една неформална атмосфера, както и да разберат от вече реализиралите се професионалисти как полученото в АУБ образование им е помогнало в тяхната реализация.

Повече за Американски университет в България

АУБ притежава необикновения статус на институция, акредитирана в САЩ и България. По този начин студентите имат уникалния шанс да получат диплома, която се признава в цял свят. АУБ е признат за един от най-добрите университети в Източна Европа и в момента привлича най-добрите студенти от повече от 30 държави от целия свят. АУБ участва във всички програми на Европейския съюз за образователен обмен. 

Студентите на АУБ също така могат да се обучават за един семестър или една година в над 100 университета в САЩ и Европа. АУБ има собствен университетски комплекс (кампус). Животът в най-модерните студентски общежития в България - “Скаптопара”, дава възможност на студентите с различен произход и култура да оценят своята уникалност и да се обогатят чрез различията си. 

През май 2008 г. се дипломира четиринадесетият випуск на университета, с който общият брой завършили прехвърли цифрата 2 100. Над 90 % от възпитаниците на АУБ продължават образованието си или започват работа до 3 месеца след дипломирането си. Близо 35 % от завършилите АУБ продължават обучението си в магистърски и докторски програми в престижни университети в Европа и в САЩ. Корпорации и организации като Microsoft, CNN и Министерския съвет на Република България са само някои от работодателите, признали качествата на студентите от АУБ, наемайки ги за свои служители. 

Университетът предлага бакалавърска степен в 9 специалности. АУБ също така предлага Магистратура по бизнес администрация за ръководни кадри (Еxecutive MBA), а обучението се провежда в София.
АУБ приема студенти два пъти годишно – за есенен и пролетен семестър. Документи за кандидатстване за есенния семестър се приемат до 1 март (за по-благоприятна финансова помощ) и до 1 юни, а за редовен прием за пролетния семестър – до 1 ноември.

Кандидат-студентите на АУБ, които покриват общите изисквания за приемане, но чиито изпитни резултати, и особено тези по английски език, не покриват минималните изисквания, могат да се запишат в Института по английски език (ELI) на АУБ. Както през лятото, така и през есенните и пролетни семестри се предлагат програми за интензивно изучаване на английски език и подготовка за изпита TOEFL. Институтът по английски език е сертифициран Интернет базиран център за провеждане на изпита TOEFL, който има отлични резултати в подготовката на кандидат-студенти на АУБ по отношение на изпитите TOEFL и SAT.

Изключително предимство на образованието в АУБ е, че университетът предлага финансова помощ на базата на академичните постижения при кандидатстване и финансовото състояние на семейството. 80% от студентите на АУБ получават финансова помощ. Финансовата помощ може да покрие от 10% до 100% от таксата за обучение и се предоставя за 4 години при условие, че студентът поддържа добър успех. 

Допълнително, студентите на АУБ могат да кандидатстват за разнообразни стипендии както при кандидатстването за прием в университета, така и по време на обучението си в АУБ. В момента, университетът предоставя над 10 вида стипендии, предназначени за български студенти. От 2008 университетът има и фонд за студентски стипендии „Анна Чапрашикова” за свои възпитаници, които да продължат образованието си в най-добрите 20 университета в САЩ като Харвард, Станфорд, Принстън, Йейл и други.

За по-подробна информация
посетете уебсайта на Американския университет в България: www.aubg.bg/novini

За по-подробна информация
относно участието на Американски университет в България
в изложението на Световното образование във Варна, моля потърсете ни
на посочените координати:

Инна Витлянова
Office Manager

PR Agency Anettevents
A M3 Communications Group, Inc. Exclusive Associate
...
Varna 9000, Bulgaria
tel. +359.52.691.888
fax +359.52.691.889
mobile +359.884.626.463
office@anettevents.com
www.anettevents.com

Източник:
PR Agency Anettevents

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1391