EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
23 Януари 09, 17:55 / Автор: БФБЛ
Пощенска банка, МТел, ТехноЛогика, ЕлЕлПи София, Екопак, Кумерио Мед и Англо-американското училище спечелиха Годишните награди за отговорен бизнес
Моторола беше отличена от Международния форум на бизнес лидерите на Принца на Уелс.
22 януари 2009 г.

Моторола, Пощенска банка, МТел, ТехноЛогика, LLP SOFIA (ЕлЕлПи София), Екопак, Кумерио Мед и Англо-американското училище в София са сред победителите в категориите на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския Форум на бизнес лидерите за 2008 година.

Церемонията по връчването на наградите се проведе снощи в резиденция Бояна, а сред официалните гости на събитието бяха г-н Петър Стоянов, Президент на Република България (1997–2002), който бе и председател на журито тази година, Н. Пр. Стийв Уилиамс, Посланик на Великобритания и още 10 посланици от държави членки на Европейския съюз, г-н Хенри Джаклин, Постоянен представител на ПРООН за България, Стоян Сталев, Предедател на Българската Агенциа за инвестиции, г-жа Мария Шишкова, Управляващ съдружник на AIMS Human Capital в България и Македония, и Председател на УС на Българския форум на бизнес лидерите. Сред гостите бяха и много други представители на държавната администрация и мениджъри на множество български и международни компании.

Журито трябваше да определи най-достойните измежду 60 проекта в петте категории на наградите, като право на участие имаха и фирми, които не членуват в БФБЛ.

„Радва ни фактът, че всяка година все повече компании застават зад идеята за корпоративната социална отговорност и с действията си допринасят за развитието на българското общество. Прави впечатление, че вече не само големи международни компании, но и много големи и по-малки български компании инвестират в образованието, околната среда, служителите си и обществото като цяло”, каза г-жа Мария Шишкова, Председател на БФБЛ.

В категорията „Инвеститор в обществото” победител е ЕлЕлПи София за проекта “Лятното театрално училище” за децата от домовете за социални грижи в Смолян и Девин . Второ и трето място в тази категория взеха Асарел Медет с проекта си „Подкрепа за родния край” и Майкрософт България с проекта си „Децата безопасно в Интернет”.

Пощенска банка поведе в категорията „Инвеститор в околната среда” с проекта си „Кристално чисто Панчарево”. Този приз й отваря вратата и към Бизнес наградите за околна среда на Европейската комисия през 2010г. в Брюксел. Още в тази категория бяха отличени „Кумерио” (второ място) за проекта си „С грижа за въздуха”, който включва изграждането на високотехнологична пречиствателна инсталация и ТНТ (трето място) за инициативата си за въвеждането на електронно фактуриране, намаляващо количеството използвана хартия.

МТел спечели първа награда в категорията „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд” с програматa си за обективно и справедливо заплащане, професионално развитие, удовлетвореност и ангажираност на служителите. Подгласници в тази категория бяха Е.ОН България за тренировъчната програма „Работа под напрежение по метода на изолираната ръкавица” и Радисън САС Гранд Хотел за програмата „Да – аз мога”. Двете компании си тръгнаха съответно с втора и трета награда.

В категорията „Инвеститор в знанието” победител е ТехноЛогика за програмата „Инженерното образование – солидно и работещо”. Второ и трето място в тази категория бяха връчени на Оргахим
за проекта „Нов шанс за достоен живот, лична и професионална реализация” и Еврофутбол
за програмата «Готови за успех».

Голямата награда в категорията „Маркетинг свързан с кауза” спечели Екопак с инициативата „Бъди модерен – събирай разделно”. Ейвън Козметикс бе отличена с второ място за кампанията «От любов към живота» - кампания срещу рак на гърдата. Трето място бе отсъдено на Екопак за кампанията за безопасно движение „Обади се като стигнеш”.

Тази година за първи път бе дадена награда в категория „най-добра социална политика на малко или средно предприятие”, която бе присъдена на Англо-американското училище в София.

Г-н Стоян Сталев, Изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ), връчи специална награда на БАИ за „най-добра инвестиция в приложно знание” на компанията Центромет АД – гр. Враца.

Н. Пр. Стийв Уилиамс, Посланик на Великобритания, връчи на Моторола специалната награда ‘ЕНГЕЙДЖ’ на Международния форум на бизнес лидерите на Принца на Уелс за проекта им «Деца в нужда».

Независимото жури, оценило номинираните проекти тази година, е съставено от изключително уважавани представители на бизнеса и науката. Председател на журито бе г-н Петър Стоянов, Президент на Република България (1997–2002), който заедно с Принц Чарлз е и съосновател на Българския форум на бизнес лидерите и един от най-сериозните поддържници на каузата за етичен о социално-отговрорен бизнес. Другите членове на журито бяха:

Божидар Божинов ,Председател на Българската търговско промишлена палaта, Борислав Боянов
Президент на Американска търговска камара в България , Васил Велев Председател на УС на Асоциацията на индустриалния капитал, Н. Пр. Данае Куманаку, Посланик на Република Гърция в
България, Димитър Бранков, Заместник-председател на Българската стопанска камара
Димитър Димитров, Заместник-министър на труда и социалната политика , Елица Баракова
Изпълнителен директор на Фондация „Помощ за благотворителността в България”, проф. Иван Илчев, Ректор на Софийски университет "Св. Климент Охридски”, Красимира Величкова, Изпълнителен директор на Български дарителски форум, Милен Банков , Замeстник–директор на Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия, академик Никола Съботинов, Председател на Българска академия на науките, Октавиан Бивол , Представител на UNICEF за България, Стоян Сталев, Председател на Агенцията за инвестиции, Н. Пр. Тове Скарстейн Посланик на Кралство Норвегия в България и Хенри Джаклин, Постоянен представител на ПРООН за България.

Целта на Годишните награди за социално отговорен бизнес е да покажат, че успешният бизнес и инвестицията в обществото вървят ръка за ръка, както и да демонстрират най-добрите примери в подкрепа на тази идея. Критериите, въз основа на които бяха определени победителите, са полза за обществото, работа в партньорство с други организации, ангажираност на целия екип на компанията в осъществяването на проектите, продължителност и последователност на инициативата, новаторство и оценка от страна на обществото.

Българският форум на бизнес лидерите е най-голямата бизнес организация в България, която се занимава с въпросите на бизнес етиката и корпоративното гражданство. Негови членове са 220 български и международни компании, които се ангажират да работят прозрачно и отговорно, в съответствие с принципите на Стандарта за бизнес етика, изготвен от Форума преди четири години. БФБЛ е асоцииран с Международния форум на бизнес лидерите на Принца на Уелс и съществува в България от 1998 година.

За повече информация - Български форум на бизнес лидерите, тел: 986 5202, факс: 986 5625, e-mail: office@bblf.bg, www.bblf.bg

Източник:
Български форум на бизнес лидерите


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.079