EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
22 Януари 09, 11:42 / Автор: Виа Озоника
“Виа Озоника” представи нова програма винени турове за 2009 г.
Представянето бе под формата на специално събитие на тема “Виното като изразно средство”, което се проведе в ресторант “Скарабар”. Водещ на дегустацията бе известният винен експерт и консултант Яна Петкова.
София, 20 януари 2009 г. – Днес специализираната фирма за винен туризъм “Виа Озоника” (www.viaozonica.com) представи програмата си с винени обиколки и дегустации за любители през 2009 г. 

Представянето бе под формата на специално събитие на тема “Виното като изразно средство”, което се проведе в ресторант “Скарабар”. Водещ на дегустацията бе известният винен експерт и консултант Яна Петкова. 

По думите на Деница Йонкова, управител във “Виа Озоника”, в близките години българските ценители ще обогатяват винената си култура чрез участие в тематични дегустации и обиколки, а България постепенно ще бъде преоткрита като място, предлагащо автентични изживявания, свързани с виното. 

Сред акцентите на програмата през тази година са празнуване на Трифон Зарезан в село Брестовица, Пловдивско, известно с традициите си в производството на уникалния български сорт мавруд, както и Великденски тур в любимия на мнозина винарски район около Мелник. През юни предстои няколкодневен маратон в Южна България с дегустации в четири модерни и новаторски изби. През есента са планирани винени турове в Северна Гърция и в Северозападна България. 

Същевременно виртуалната географска карта на тематични дегустации в София включва страни с богати традиции като Испания и Италия, както и такива с творческо отношение към правенето и маркетинга на вино като Австралия, Аржентина и Чили. 

Дегустацията отбеляза и една година винени събития с “Виа Озоника”. През 2008 г. най-много участници привлича "Вино по време на футбол" /дегустация на австрийски вина по време на Европейското първенство по футбол/, голямо е любопитството към комбинацията на розе и индийски хапки и към дискусията относно винените етикети, а пример за стилна дегустация - "вечната класика" Франция с вина от Бордо, Бургундия и Долината на Рона. 

Екипът на “Виа Озоника” предлага и индивидуално разработване на корпоративни винени турове и дегустации, съобразени с интересите на хората в съответната фирма.

За допълнителна информация:
Росен Поцков, office@viaozonica.com, 0896 700 981. ВИНЕНИ ОБИКОЛКИ И ДЕГУСТАЦИИ 2009 Г.
ВИА ОЗОНИКА
   
      (www.viaozonica.com)
 
 
Февруари
  • Винено приключение в с. Брестовица, 14 - 15 февруари 2009  /събота и неделя/
Празнуване на Трифон Зарезан с посещение на винарски изби «Тодоров» и «Вила Винифера” в с. Брестовица, Пловдивско, известно с традициите си в производството на уникалния български сорт мавруд.  
Участие в празнично шествие със зарязване на лози и възможност за винотерапия в спа-хотел „Тодоров”. Дегустация на вината на „Тодоров” и вечеря на свещи в ресторанта на хотела. Дегустация и обяд във „Вила Винифера”.
 
Март
  • Дегустация на испански вина, 11 март 2009  /сряда/
 
Април
  • Великденски тур в Югозападна България, 18–20 април 2009 /събота - понеделник/
Посещение на любимия на много българи винарски район около Мелник, известен със сорта Широка мелнишка лоза, и запознанство и с други интригуващи вина на избите “Логодаж” в Благоевград и “Кьосев” в с. Илинденци.Разходки из Мелник и Роженския манастир.
 
Май
  • Аржентинско и чилийско вино и....танго, 13 май 2009 /сряда/  
 
Юни
  • Суши и бяло вино, 4 юни 2009 /четвъртък/
  • Винен тур в Южна България, 22-26 юни 2009 /понеделник-петък/
Пътешествие, което ще ни отведе до храма на Ситалк в Старосел, с възможност за минерални бани в Хисаря, разглеждане на Казанлъшката гробница, разходка в Стария Пловдив. Дегустации във винарски изби „Старосел”, „Едоардо Миролио4, „Загрей” и „Беса Валей”. 
 
Септември
  • Винен тур в Северна Гърция, 19–22 септември 2009 /събота-вторник/
 
Октомври
  • Винен тур в Северозападна България, 9-11 октомври 2009 /петък - неделя/
Разглеждане на крепостта Калето в Белоградчик, пещера Магура, крепостта Баба Вида във Видин. Дегустации във винарски изби „Магура” и „Шато де Вал”.
  • Дегустация на австралийски вина, 22 октомври 2009 /четвъртък/
 
Ноември
  • Дегустация на италиански вина, 17 ноември 2009 /вторник/
 

Източник:
Виа Озоника

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0962