EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
16 Декември 08, 10:40 / Автор: Netinfo.bg
Нетинфо отпразнува 10 години
Компанията отбеляза своя рожден ден по нетрадиционен начин - с поглед към бъдещето.
Нетинфо отпразнува своя 10-годишен юбилей по нетрадиционен начин - с поглед към следващите 10 години. 
 
Своите очаквания, прогнози, мечти и идеи за развитието на медиите, образованието, гражданското общество, забавлението, околната среда на специално организиран семинар споделиха експерти, потребители и представители на рекламния бизнес. 
 
Целта е ясна - потребителят вчера не е същият като потребителя днес и потребителя утре. В динамично променящия се съвременен свят той влиза с нови очаквания към медиите и все по-настоятелно изисква от тях. 
 
Сред специалните гости на рождения ден на Нетинфо бяха вицепремиерът и министър на образованието Даниел Вълчев, който изложи предизвикатествата пред българската образователна система сега и в перспектива, ректорът на Нов български университет доц. Сергей Игнатов, социологът Андрей Райчев, експертът по медийно право доц. Нели Огнянова, проф. Георги Лозанов, собственикът на "Дарик радио" Радосвет Радев, Саймън Даруъл-Тейлър, основател на дигитална рекламна агенция Here Be Monsters. 
 
Всеки от тях представи сценарий за следващите 10 години, пречупен през професионалната му призма. Една по-различна гледна точка дадоха 10-годишни деца от телевизионното предаване "Това го знае всяко хлапе". Саймън Даруъл-Тейлър пък представи новите правила на комуникация на своя колега Патрик Колистър – основател на Ogilvy One. 
 
Както обеща по-рано, Нетинфо покани на партито си авторите на най-провокативните отговори в референдума, посветен на годишнината на компанията. Това бяха Мария Василева, Боряна Добрева, Виляна Цекова, Петя Стойчева, Емил Братанов, Владимир Хънтов, Добромир Атанасов, Константин Стоянов, Красимир Пухтев и Бетина Цветкова.
Ето мислите на някои от тях по темите в допитването.
 
За бъдещето на природата Красимир Пухтев пише: "Не търся световна конспирация, а се опитвам да си обясня, защо досега е направено толкова малко по въпроса. Иначе те са въздух, вода, светлина и магнитни вълни. Предпочитам да ги наричам възобновяеми източници на енергия.
Алтернативните са десетките милиарди тонове боклуци, метанът в Черно море, биогоривата, остатъчните продукти от промишлеността. Тласъкът в тази насока на разработки и внедряване ще дойде, когато човечеството надникне през ръба на планетата Земя, и съзре на дъното да се плиска малко нефт. Толкова малко, че няма да му стигне време да се извини само на себе си."
Добромир Атанасов очаква от медиите на бъдещето да "възпитават морално отговорни личности, способни да вземат мъдри решения и да поемат нужните отговорности. Тези хора ще бъдат доста по-информирани от днес като сами ще търсят нужните им данни без да чакат медиите да им ги поднесат наготово. 
Към медиите ще бъде фокусиран, както и сега, огромен обществен интерес, защото в бъдеще ролята на медиите като четвърта власт ще се задълбочава все повече. Надявам се само медиите да бъдат готови за очакващите ги дни."
Петя Стойчева смята, че "ще намираме по-лесно необходимата ни информация чрез гласови команди. Така ще се пестят пари, време и ще можем да вършим повече неща и в офиса, и у дома.
В големите обществени сгради и на други оживени места ще бъдат поставени съответни гласови устройства. В случай на спешност, когато ни е необходима незабавно някаква информация, тези устройства винаги ще са на разположение."
Събраните общо над 7000 отговора може да видите на адрес 10godini.netinfo.bg
За повече информация:
Светлана Белчева
ПР мениджър
Нетинфо
 
Мобилен: 0896 608 577
Имейл: Svetlana@netinfo.bg 

Източник: Netinfo.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0844