EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
14 Декември 08, 00:35 / Автор: Дом на хумора и сатирата - Габрово
"Модерен ли си или пушиш?"
„Модерен ли си или пушиш?” е темата на приключилия Национален ученически конкурс за съвременни хумористични и сатирични творби на изобразителното изкуство в Габрово.
„Модерен ли си или пушиш?” е темата на приключилия Национален ученически конкурс за съвременни хумористични и сатирични творби на изобразителното изкуство. На 20 ноември – Международния ден без тютюнопушене – от 11.00 ч. в зала 5 на Дома на хумора и сатирата ще бъде открита изложбата от най-добрите представени творби, а лауреатите на награди ще получат своите отличия.

Обявеният през м. май конкурс е част от съвместен проект на Дома на хумора и сатирата и Министерството на здравеопазването и се провежда в рамките на Националната програма за ограничаване на тютюнопушенето в Република България 2007 – 2010 г. Той бе отворен за участие на ученици от специализираните средни училища по изкуствата и от специализираните паралелки по изкуствата в гимназиите, но в него се включиха и много други ученици, желаещи да изразят позитивните си позиции за живот без тютюн и негативното си отношение към зависимостта от тютюна. 282 млади художници от 17 града на България изпратиха за конкурса 309 творби, като впечатлиха журито с оригинални карикатури, рисунки, графики, колажи, плакати и фотографии по темата. След селекцията до участие в изложбата бяха допуснати 234 творби, в които ярките послания към публиката са изразени със средствата на хумора, сатирата и иронията.
Лауреатите печелят предметни награди съответно на стойност 300, 200 и 100 лева. Първата индивидуална награда е за Йовчо Георгиев от НХГ „Димитър Добрович” – Сливен, втората награда печели Радослав Недялков от СХУПИ – Трявна, а третата отива при Владимир Монов от НУИ „Панайот Пипков” – Плевен. Специалната предметна награда на Дома на хумора и сатирата на стойност 200 лв. печели Елена Цвяткова от НАГ – Габрово. За по-малките ученици, включили се в конкурса, има и две поощрителни награди. Колективната предметна награда на стойност 400 лв. за най-качествено цялостно представяне завоюва Националната художествена гимназия „Димитър Добрович” – Сливен.
Конкурсът „Модерен ли си или пушиш?” се проведе паралелно с другата изява от съвместния проект на Дома на хумора и сатирата и Министерството на здравеопазването – пътуващата тематична изложба „Живот без тютюнев дим”, която вече обиколи 10 града на България, а в момента гостува на софиянци в Столичната библиотека.


Дарина Маринчевска
Дом на хумора и сатирата – Габрово

Източник: calendar.dir.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0986