EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
24 Ноември 08, 15:11 / Автор: Майкрософт България
Платформа за електронно обслужване на гражданите променя качеството на услугите в общинските администрации
Първите общини в страната, които ще внедрят платформата са Костинброд и Каварна.
24 ноември 2008 г., София. Днес в Костинброд министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев и генералният директор на Майкрософт България Огнян Киряков представиха „Платформа за изграждане и предоставяне на услуги на гражданите”. В представянето на проекта участваха и кметът на Костинброд Красимир Кунчев, заместник-кметът на община Каварна Севинч Касабова и управителят на ЦАПК „Прогрес” Пламен Матеев.

Целта на този проект, модел на публично-частно партньорство, е осъществяване на промяна в процесите на общините на територията на страната. Той ще даде възможност за предоставяне на административни услуги по електронен път, което ще повиши значително качеството на обслужване на гражданите и бизнеса в общинските администрации. Общините ще работят с по-добри инструменти, ще използват много по-ефективно всички налични ресурси и ще разполагат с точна, навременна и актуална информация, необходима им за вземането на решения.

„Усилията на Министерството на държавната администрация и административната реформа са насочени към осигуряване на възможност за предоставяне на качествени административни услуги на гражданите и бизнеса от страна на местно управление. Считам, че успешната реализация на този проект ще доведе не само до оптимизиране на работните процеси и подобряване на обслужването в общините, но и ще създаде опит за бъдещо мултиплициране на постигнатите резултати”, каза министърът на държавната администрация и административната реформа, Николай Василев.

„Платформата е създадена в резултат на дългогодишни проучвания за това от какви административни услуги се нуждаят най-много гражданите. Тя е доказала своята ефективност в общини в Испания и Великобритания, където е внедрена и се използва успешно от години. Сигурен съм, че жителите на Костинброд и Каварна ще имат възможност много скоро сами да се убедят в по-доброто обслужване, подобрената комуникация и многобройните възможности, които ще им предоставени за решаване на ежедневни проблеми от страна на общинските администрации”, каза Огнян Киряков, генерален директор на Майкрософт България.

Първите общини в страната, в които платформата ще бъде внедрена са Костинброд и Каварна. Тя е разработена от Майкрософт, а процеса по внедряване ще се осъществи от партньора на компанията - ЦАПК „Прогрес”. От съществена важност е възможността, която платформата позволява - интегриране на всички вече изградени и съществуващи системи в дадена община. Това ще даде възможност на общинските администрации да се възползват в максимална степен от всички налични ресурси, с които разполагат, както и от натрупания опит на служителите за работа със съществуващите системи.

Платформата ще помогне на общините да отговорят на основните предизвикателства, пред които се изправят всеки ден: подобряване качеството на обслужване на гражданите и бизнеса чрез опростени и автоматидзирани процеси; повишаване на оперативната ефективност в самата община (чрез споделянето на услуги, технологии, ресруси и информация); подобряване на отчетността; използване в максимална степен на всички възможности, които предлагат технологиите (гъвкава, интегрирана и сигурна среда за по-ефективно използване и управление на ресурсите); грижа за околната среда (намаляване до минимум на използването на хартиени документи), подкрепа за местната икономика, предоставяне на социални грижи и подобряване производителността на служителите.

Платформата би могла да бъде внедрена във всяка една община на територията на страната, която има интерес, независимо от нейната големина. Финансирането на подобни проекти е възможно чрез отворената в момента оперативна програма “Административен капацитет”.

За допълнителна информация:

Елица Георгиева
Връзки с обществеността
Майкрософт България
Т: 02/9657 333
М: 0887 981 844
Е: elitsag@microsoft.com

Източник: Майкрософт България

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0934