EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
28 Октомври 08, 15:02 / Автор: Български форум на бизнес лидерите
Номинации за Шестите награди за отговорен бизнес, организирани от БФБЛ, ще бъдат приемани до 14 ноември 2008 г.
За първи път и малките компании ще бъдат наградени за социално-отговорните си проекти.
Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) съобщи по време на специална пресконференция днес, че за шести път ще раздаде своите Годишни награди за социално-отговорен бизнес. До 14 ноември 2008 г. Форумът ще приема номинации на компании от цялата страна, независимо от размера или сектора, в който работят и независимо от това дали са членове на БФБЛ. Тази година за първи път ще бъдат отличени и най-добрите социално-отговорни практики на малките предприятия във всяка една от категориите на конкурса, които са: Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд, Инвеститор в обществото, Инвеститор в образованието, Инвеститор в околната среда и Маркетинг свързан с кауза. Всички желаещи могат да получат информация и да изтеглят номинационна форма от страницата на БФБЛ - www.bblf.bg .

„Всяка година се забелязва ръст в броя на претендентите за призовете, но опитът ни показва, че въпреки това, добрите дела на много фирми остават в сянка. Вярваме, че споделянето на опита им чрез участието им в конкурса за наградите, не само ще ги ентусиазира към повече инвестиции в развитието на обществото, но и ще привлече последователи след себе си, което ще мултиплицира ефекта,” каза г-жа Мария Шишкова, председател на БФБЛ.

Г-жа Шишкова представи инициативата, както и част от журито на тазгодишното издание на наградите, сред които в залата бяха: Н. Пр. Тове Скарстейн, посланик на Кралство Норвегия в България; проф. Иван Илчев, ректор на Софийски университет "Св. Климент Охридски", г-н Васил Велев, председател на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България и г-н Милен Банков, зам.-изпълнителен директор на Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия. Още поканени за участие в журито на Шестите награди за отговорен бизнес са: г-н Божидар Божинов, председател на Българската търговско-промишлена палата; г-н Божидар Данев, председател на Българската стопанска камара; г-н Борислав Боянов, президент на Американска търговска камара в България; г-жа Красимира Величкова, изпълнителен директор на Български дарителски форум; г-н Димитър Димитров, заместник-министър на труда и социалната политика; г-жа Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация „Помощ за благотворителността в България”; академик Никола Съботинов, председател на Българска академия на науките; г-н Октавиан Бивол, представител на UNICEF за България; г-н Стоян Сталев, председател на Агенцията за инвестиции; Н. Пр, Данае Куманаку, посланик на Република Гърция в България и Н.Пр. Хенри Джаклин, постоянен представител на ПРООН за България.

На пресконференцията бе споделен и опитът на един от миналогодишните носители на призовете – Овергаз Инк. с проекта им „Професионална квалификация и социална отговорност към персонала” в категорията „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд”. Със статуетки от миналогодишното издание на наградите още си тръгнаха Данон Сердика за ежегодния детски футболен турнир „Данониада”, ИНТРАКОМ България за участие в кампания “Готови за успех” за предоставяне на стипендии на ученици и студенти сираци, Ейвън Козметикс с кампанията за борба с рака на гърдата “От любов към живота” и Софийска вода, която спечели специалната награда ‘ЕНГЕЙДЖ’ на Международния форум на бизнес лидерите на Принца на Уелс за успешното ангажиране на всички служители в осъществяване на активната социална политика на фирмата.

Българският форум на бизнес лидерите е първата бизнес организация в Източна Европа, която учредява свои собствени награди за бизнес етика. От 2004 г. Българският форум на бизнес лидерите е и национален координатор на Бизнес наградите за околна среда на Европейската комисия. В това си качество, Форумът има правото да номинира компании или организации от България, спечелили в категорията „Инвеститор в околната среда”, за това престижно бизнес отличия в Европа. Форумът има правото да избере и представителя на България в журито за Европейските награди.

Българският форум на бизнес лидерите е асоцииран с Международния форум на бизнес лидерите на Принца на Уелс и е водещата организация в България, която поощрява и развива корпоративната социална отговорност като задължителен елемент от работата на всяка компания. Членовете на Форума са над 200 успешни български и международни фирми и организации, които съзнателно спазват принципите, посочени в Стандарта за бизнес етика, изготвен от БФБЛ. Броят на компаниите, подписали и приели Стандарта като част от своята корпоративна политика, надвишава 1500 в цяла България.

За информация: Роза Цветкова, Български форум на бизнес лидерите, тел: 986 52 02, GSM: (+359 888) 12 55 04, e-mail: office@bblf.bg, www.bblf.bg

Източник: Български форум на бизнес лидерите

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.103