EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
28 Октомври 08, 14:57 / Автор: „Арт ПР Ейджънси Лондон”
Церемония по ръкополагане на Млада Дама-рицар и прием на Млади командери в „Клуб на младия рицар” на Ордена на Тамплиерите се проведе в Парк-музей „Владислав Варненчик”
На церемонията бе обявено официално взетото в Париж решение за даване на статут на Велик Приорат и пълноправно членство на България в Ордена на Тамплиерите - OSMTH.
Клуб „Млад рицар” - единствената в света младежка рицарска организация към ордена на Тамплиерите, прие нови членове на официална церемония, проведена на територията на музей „Владислав Варненчик”. Г-н Николай Бинев – Велик Командер на Командария „Цар Калоян” – Варна и Г-н Павлин Павлов – Велик арбитър на Великия приорат България, извършиха церемонията по ръкополагането. Дванадесет годишната Ивет Лазарова получи званието „Дама – рицар”, а три нейни връстнички бяха удостоени с званието „Млад командер” и оглавиха организациите на младите рицари във варненските училища.

Парк-музеят „Владислав Варненчик”, като култово място, където се пази историята на решаващата битка на европейските народи срещу османските поробители, е традиционен домакин на ритуалите на Рицарския орден на Тамплиерите. 

На церемонията бе обявено официално взетото в Париж решение за даване на статут на Велик Приорат и пълноправно членство на България в Ордена на Тамплиерите - OSMTH. Голяма чест и признание е, че страната ни е приета като 14-ти член от над 60 държави, кандидатстващи за пълноправно членство.

Целта на младежката рицарска организация на Ордена на Тамплиерите е да възпитава подрастващите в духа на християнския морал и рицарските добродетели. Те биват насърчавани да вършат богоугодни дела, да помагат на бедните и страдащите, на своите връстници и на възрастни хора в нужда. 

Всички деца от клуба на Младия рицар получиха като подарък дневници за добрите си дела през годината, както и информационни проспекти за историята на Парк-музей „Владислав Варненчик”, връчени от Директорката г-жа Емилия Петкова.


· Парк-музей „Вл. Варненчик” - телефон за информация: 052 74 03 02
· СНИМКИ С РЕЗОЛЮЦИЯ ЗА ПЕЧАТ:
http://artpragency.com/images/Orden_na_Templierite/

Варна, 27 Октомври 2008 г.

Парк-музей „Владислав Варненчик”
Моля, ако се нуждаете от допълнителна информация, свържете се с:

Г-жа Емилия Петкова, Директор на Парк-музей „Владислав Варненчик”, Варна
Тел. 052 74 03 02, 0899 87 56 17, e-mail: vl.varnenczik@abv.bg 

Г-ца Добринка Христова, Връзки с Обществеността, „Арт ПР Ейджънси Лондон”
Тел. 088 44 05 997, e-mail: office@artpragency.com, dhristova@yahoo.com 

Източник:
Art PR Agency London 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1097