EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитиен БЛОГ / Събития

Вземи в gLOG
09 Октомври 08, 21:21 / Автор: EventsTeam
Призив за участие в Ден на мирен протест "Свобода, а не страх"
Манията за шпиониране на всичко и всеки, която е "обзела" нашите управници и политици рискува да ограничи и заличи нашата свобода - свобода на изразяване, независимо мислене и личен живот. Затова подкрепете с участието си, с гласа или мнението си Деня на мирен протест "Свобода, а не страх", който ще се проведе на 11 октомври 2008 г. в София, в градинката пред Парламента. Мирното протестно шествие ще започне от 11.00 часа.
Ден на мирен протест "Свобода, а не страх", 11.10.2008 г.

Публикувано от
svobodata.org:

Oт тебе, който четеш това, зависи всички събития да се случат. Ела на протеста и направи нещо друго. Регистрирай се за да те уведомим, за всичко което можеш да направиш. или ни подкрепи по друг начин
Широко движение от участници и организации призовава всички хора да се присъединят към действията срещу мащабното наблюдение, провеждано от правителства и бизнес компании. На 11 октомври 2008 г. всички заинтересовани в цяла Европа да излязат на улиците под мотото “Свобода, а не страх 2008″. В много европейски столици ще има различни мирни демонстрации, от протестни походи до партита. 
 
Манията за шпиониране нараства. Правителствата и големите фирми регистрират, наблюдават и контролират действията ни все по-задълбочено. Без значение какво правим, на кого се обаждаме, къде ходим, с кого сме приятели, какви са интересите ни, в кои групи участваме – „Големият брат” правителството и „малките братя” от бизнеса знаят всичко това с все повече подробности.
 
Произтичащата липса на поверителност излагат на риск свободата на изповедание, свободата на словото, както и работата на лекари, помощни центрове, адвокати и журналисти.
 
Разнообразният дневен ред на реформите в сектора на сигурността обхваща събирането на полицията, разузнавателните агенции и военните в едно цяло, като по този начин заплашва да наруши баланса на силите и правомощията.
 
Използването на методи за масово наблюдение, сътрудничеството без граници между военни, разузнавателни агенции и полицейски служби води до една „Крепости” в Европа и други страни, насочена срещу бежанци и различно изглеждащи хора, но същевременно отразяваща се например на политически активисти, бедните и непривилегировани и дори спортните запалянковци.
 
Хората, които постоянно се чувстват наблюдавани не могат да се борят свободно и храбро за правата си и за едно справедливо общество. Ето защо масовото наблюдение заплашва същостта на демократичните и отворени общества.
 
Също така то заплашва и работата и ангажиментите на организациите на гражданското общество.
 
Наблюдението, недоверието и страха постепенно превръщат обществото ни в един цял некритикуващ консуматор, който “няма какво да крие” - в отчаян опит за постигане на тотална сигурност - е готов да отстъпи свободите си. Ние не искаме да живеем в такова общество!
 
Вярваме, че уважението на личното ни пространство е важна част от човешкото ни достойнство. Едно свободно и отворено общество не може да съществува в отсъствието на уединение и лична комуникация.

Повишеното електронно потребление и наблюдението на цялото население не ни прави по-добре защитени от престъпност, струва милиони Евро и излага на риск личните комуникации на невинни граждани. В условия на страх и сляпо лобиране, насочените и продължителни мерки отпадат все повече и повече, както и справянето с истинските, всекидневни проблеми на хората, като безработица и бедност.
 
За да изразим протеста си срещу манията за сигурност и прекомерно следене, ние ще излезем по улиците на европейските столици на 11 октомври 2008. Призоваваме всички да се присъединят към мирния ни протест. Политиците ще видят, че искаме да излезем и да защитим свободите си. 

Най-актуалната информация за протестните шествия и списъка с градовете, които ще участват, можете да намерите тук.
 
Нашите искания

1. Намаляване на наблюдението
 • Отмяна на на общото събиране на информация за нашите комуникации и местонахождения (събиране на данни), приложена в България с прословутата наредба 40.
   
 • Отмяна на общото събиране на биометричните ни данни, както и на RFID паспортите.
 • Отмяна на общото събиране на генетични данни
 • Отмяна на постоянното наблюдение със CCTV камери и техники за автоматично засичане
 • Намалено финансиране на проучванията за нови технологии за наблюдение
 • Забрана на общите регистрации на всички пътуващи със самолет (PNR данни)
 • Забрана на информационния обмен със САЩ и други държави, които нямат ефективна защита на данните
 • Забрана на секретните претърсвания на частните компютърни системи, он- или офлайн
 • Забрана на общото наблюдение и филтриране на Интернет комуникациите (Телеком пакета на ЕС)
2. Оценка на съществуващите начини за наблюдение
Призоваваме за независим преглед на всички съществуващи начини за наблюдение, на тяхната ефективност и вредните им странични ефекти.

3. Мораториум върху новите системи за наблюдение
След въоръжаването на повечето държави в последните няколко години, ние искаме незабавно спиране на новите закони за сигурност, които допълнително ограничават гражданските свободи.

4. Гарантирана свобода на словото, на диалога и на информацията в Интернет
 • Забрана на инсталирането на филтърна инфраструктура в ISP мрежите.
 • Само независими и безпристрастни съдии да могат да изискват премахването на Интернет съдържание
 • Даване на пълни права за цитиране на мултимедиини източници, безценни за публичните дебати в демократичните държави.
 • Защитаване на общите места за изява в Интернет (участничестки сайтове, форуми, коментари в блогове), които днес са заплашени от неадекватни закони, насърчаващи автоцензурата (ефекта на охладняването)
Oфициалната страница на кампанията за цяла Европа се  намира тук.

На този svobodata.org можете да намерите всичко за този ден на протест в България

Източник:
svobodata.org

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1083