EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
02 Октомври 08, 16:02 / Автор: EventsTeam
Шенкер България отпразнува своя 15-ти рожден ден на 1 октомври в Пловдив
На изискания коктейл компанията представи и новия си управител Хелмут Швайгхофер.
Шенкер България отпразнува своя 15-ти рожден ден на 1 октомври в Пловдив, 1.10.2009 г.

Новият управител на Шенкер в България се казва Хелмут Швайгхофер и бе официално представен вчера в Пловдив пред партньорите и клиентите на фирмата и пред медиите. С изискан коктейл в ресторанта на хотел "Санкт Петербург" компанията отбеляза 15-та годишнина от възстановяването на дейността си на българския пазар.

За Хелмут Швайгхофер

Шенкер България отпразнува своя 15-ти рожден ден на 1 октомври в Пловдив, 1.10.2009 г.

Хелмут Швайгхофер е 39-годишен австриец и цялата му досегашна кариера е преминала в Шенкер, където работи повече от 20 години на различни позиции. Завършва университетска програма за външна търговия, а по време на работата си в компанията получава и университетска степен по международен мениджмънт и предприемачество (International Management and Entrepreneurship). Работил е в представителството на Шенкер в Англия. През последните години работи за Шенкер в Австрия, бил е ръководител на продажбите и контролинга, а в последствие отговаря за сухопътния, въздушния и морския транспорт.
В продължение на повече от 10 г. от работата си в компанията отговаря и за българския пазар. 

Шенкер България отпразнува своя 15-ти рожден ден на 1 октомври в Пловдив, 1.10.2009 г.

Българското представителство на Шенкер е основано през 1889 г. –
само 17 г. след създаването на фирмата във Виена. След прекъсване в средата на 40-те години на ХХ в., дейността на компанията е възстановена през 1993 г., като тя бързо се нарежда сред водещите спедитори на пазара. През 2004 г. Шенкер ЕООД вече е сред първите 100 фирми по оборот от продажби в класацията на Българската търговско-промишлена палата.
Освен централния си офис в София, Шенкер има регионални поделения в Бургас, Варна, Пловдив, Русе и Севлиево. За фирмата работят над 140 служители. През последните години компанията непрекъснато увеличава обема и тонажа на превозените пратки. През 2007 г. Шенкер ЕООД е организирала транспорта на общо 68 163 пратки с общ тонаж 304 367 тона, а годишният й оборот е 47,1 млн. лв.

“Успешното минало, през което беше създадена солидна организация, ни дава много добра база за нашите бъдещи цели и програми ”, каза
г-н Швайгхофер пред гостите на коктейла. Новият мениджър поставя амбициозни цели пред екипа на Шенкер ЕООД. Акцент ще бъде поставен върху прозрачните процеси, гарантиращи надеждна система за проследяване на пратките и върху предлагането на повече уеб базирани решения по отношение на EDI интерфейси с клиенти и партньори. “Посоката е пределно ясна – искаме да повишим нашата производителност, за да постигнем по-висока ефективност в условията на икономии от мащаба. Следващата стъпка е увеличаване честотата на отпътуванията и съкращаване на транзитните времена, което в крайна сметка ще ви осигури конкурентни предимства на вашия пазар”, каза още Швайгхофер.

Едно от най-големите предизвикателства пред компанията на този етап е изграждането на инфраструктурата на централен офис в София и инвестиции в оборудването на регионалните клонове на компанията. В София вече е направена инвестиция в нов логистичен терминал на международния път за Калотина в близост до Божурище с площ от 48 000 кв. м, от която 2000 кв. м. офис помещения, 2000 кв. м. склад за товаро-разтоварни операции и логистичен склад с капацитет около 4500 палетни места. Терминалът ще разполага със собствен ЖП коловоз.

За Шенкер ЕООД:

Шенкер ЕООД е част от DB Schenker - световен лидер в доставянето на интегрирани логистични услуги, обхващащ всички транспортни и логистични дейности на немските железници (Deutsche Bahn). Компанията разполага с повече от 88 хил. служители и 2 хил. представителства в 130 страни в цял свят, а оборотът й за 2007 г. е
18 млрд. евро. DB Schenker е № 1 в жп и автомобилния превоз в Европа, № 2 в световния превози по въздух, а в превозите по море се нарежда на 3-то място в света.

Шенкер ЕООД предлага у нас пълна гама от логистични услуги - международни и национални автомобилни и ж.п. транспорти, превози по въздух и море, панаирна и изложбена спедиция, митническо посредничество, както и цялостни логистични решения – комплексна услуга, наречена One Stop Shopping Solutions. В услугите на Шенкер влизат също така превоз на опасни и извънгабаритни товари и превоз при температурен режим. Предимствата, които компанията предлага на клиентите си, са сертифицираните работни процеси и оптимални транспортни схеми с грижа за опазването на околната среда.

В световен мащаб Schenker е официален спедитор на всички международни панаири и изложби в Европа и по света. Компанията е избрана и за официален доставчик на МОК за спедицията, транспорта
и митническата обработка за Олимпийските игри в Атина 2004, Торино 2006 и Пекин 2008. 

Източник:
EventsTeam

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1054