EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
24 Септември 08, 16:40 / Автор: EventsTeam
Самостоятелните ресторанти без категоризация, туроператорите и турагентите в категории
Национален хотелиерски мениджмънт клуб участва в работна група за обсъждане на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за туризма, внесен от НДСВ.
24 септември, 2008 г. Днес, в Народното събрание, Национален хотелиерски мениджмънт клуб участва в работна група за обсъждане на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за туризма, внесен от НДСВ. Законопроектът е съобразен с актуалните изисквания на ЕС за намаляване на административната тежест, т.е. за опростяване на процедурите и намаляване на задълженията за информиране за бизнеса, както и с Програмата за по-добро регулиране 2008-2010 г., приета от Министерския съвет през м. март 2008 г.

Част от промените – предвижда се въвеждане на нови видове туристически обекти - хостели и апартаменти за гости. Предлага се да отпадане категоризацията на самостоятелните заведения за хранене и развлечения. Проектът предвижда разграничаване на дейността на туроператорите и туристическите агенти в категории. Въвежда се изискване към лицата, които ще извършват хотелиерство в апартаменти за гости да представят изрично писмено съгласие от всички собственици на сградата за извършване на тази туристическа дейност в обекта. Законопроектът въвежда няколко норми свързани с допълнителните туристически услуги и лицата, които ги предоставят. Посочва изискванията към екскурзоводите, планинските водачи, аниматорите и ски-учителите. Промените са резюмирани в четиринадесет точки.

За повече информация:
Илиян Иванов
Председател
Национален хотелиерски мениджмънт клуб
02/421 40 40, 0888 508 199
www.hotelier.bg

Източник: Национален хотелиерски мениджмънт клуб

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1487