EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
23 Август 08, 13:39 / Автор: Община Бургас
Бургаските медопроизводители подредиха базар на „Тройката”
От 23 до 29 август медопроизводителите от Бургаска област предлагат най-добрите си продукти на площад „Тройката”.
От 23 до 29 август медопроизводителите от Бургаска област предлагат най-добрите си продукти на площад „Тройката”От 23 до 29 август медопроизводителите от Бургаска област предлагат най-добрите си продукти на площад „Тройката”. Базарът беше открит от зам.-кмета на община Бургас д-р Лорис Мануелян.

„Ако в България започнем да ядем повече мед, няколко фармацевтични компании ще фалират, но пък всички ще се чувстваме много по-здрави”, каза той при прерязването на лентата.

Изложението на пчелни продукти е част от инициативата „Празник на меда - Бургас’2008”, организирана от Областен браншови пчеларски съюз с председател Ботьо Ботев. Тя включва още серия от лекции на тема: „Настояще и перспективи за развитие на пчеларството в Бургаска област” и „Състояние на пазара на пчелни продукти. Прогноза за изкупна кампания’2008”. 

На церемонията по официалното откриване на базара присъства и Валентин Бялков - директор на Областна служба “Съвети в земеделието” – Бургас.

„Празник на меда - Бургас’2008” има за цел да популяризира пчелните продукти сред жителите и гостите на града. По статистика у нас един човек консумира годишно 400 - 500 грама мед, при средно ниво за Европа 1.500 - 2 кг годишно.

* На снимките – Лорис Мануелян и Ботьо Ботев прерязват лентата; Случайно минаващият наблизо Недялко Йорданов се оказа един от първите клиенти на базара.

Пресцентър:
Стефан Минчев
0899 255 569

Източник:
Община Бургас

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1151