EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
30 Юли 08, 13:37 / Автор: EventsTeam
Направиха първата копка на Многопрофилна болница “Света София” в бургаското село Ветрен
Многопрофилната болница във Ветрен ще бъде най-голямата и модерна частна болница по Черноморието. Здравното заведение ще бъде построено върху 3,5 дка земя, с разгъната площ от 5,500 кв. м. Болницата ще разполага със 110 легла и ще бъде готова в началото на лято 2009.
Първа копка на Многопрофилна болница край Бургас, 30.07.2008 г.“Радвам се, че сменихме посоката и бургазлийки вече няма да се налага да ходят да раждат във Варна и София, а ще могат да го правят в Бургас”. Това каза кметът Димитър Николов при първата копка на Многопрофилна болница “Света София” в бургаското село Ветрен. Събитието уважиха още заместник-кметът по строителство Костадин Марков, главната архитектка на Бургас Веселина Илиева, общински съветници, лекари и жители на селото. 

“Обещавам тази болница да бъде най-добрата в региона. Не пожелавам на никой да идва тук, но ако имате нужда от добри грижи, ще ги намерите при нас”, категоричен бе инвеститорът Семир Абумелих, който е и собственик на Медицински център “Света София” в Бургас.

Многопрофилната болница във Ветрен ще бъде най-голямата и модерна частна болница по Черноморието. Здравното заведение ще бъде построено върху 3,5 дка земя, с разгъната площ от 5,500 кв. м. 

Болницата ще бъде изградена изцяло по австралийски модел, с прави коридори, така че напълно да улеснява пациентите. Проектант е арх. Димитър Георгиев от проектантско ателие “Акцент”, строителството е поверено на строителна фирма “Геа строй”, спечелила конкурса. 

Болницата ще бъде на пет етажа и ще разполага със седем отделения, оборудвани с най-добрата техника в света. За прецизното изследване и лечение на пациентите специалистите ще разполагат с последен модел апаратура, като 4 D ехограф, скенер, магнитен резонанс. За родилките ще има специални легла, които да ги масажират при желание. 

Най-голямото отделение ще бъде акушеро-гинекологичното. За бременните е предвидена и тренировъчна зала за йога, в която да релаксират и да усвояват техниките за раждането. 

Останалите отделения - микропедиатрично, ортопедично, хирургично, терапевтично с кардиологичен сектор, неврологично, реанимация, и отделение по образна диагностика ще позволят обслужването и лечението на широк кръг от пациенти. Едно крило от болницата ще бъде обособено за лечение на онкоболни. 

Всички стаи ще бъдат изградени така че да осигуряват по 12 кв метра на легло (при изискване от ХЕИ – 6,5 кв м), като в стая няма да има повече от две легла. В луксозните студиа за родилките пък ще има диван за половинките им. 

Към болницата ще има безплатен паркинг с 40 места, ще бъде обособен и кът за отдих. Специална площадка за хеликоптер ще позволи приемането и транспортирането на пациенти в критично състояние. 

Четири линейки със супермодерно оборудване ще обслужват първоначално медицинското заведение, с тенденцията до две години броят им да нарасне до 12. В болницата ще работят 200 души висококвалифициран персонал – лекари, медицински сестри и санитари. Ще бъде назначен и съдов хирург, от какъвто Бургас изпитва остра нужда. 

“В болницата ще се извършват сложни и животоспасяващи операции, за които ще каним светила в медицината от цял свят. Освен че ще лекуват пациентите, те ще могат да предават опита си и на българските си колеги”, обясни Семир Абумелих. 

За екстрите ще се заплаща допълнително, но пациенти ще могат да постъпват за лечение и чрез Здравната каса. Специално внимание е отделено на трудноподвижните хора, за които ще бъдат пригодени два от петте асансьора, а също и помещения в тоалетните. 

Болницата ще разполага със 110 легла и ще бъде готова в началото на следващото лято. 

Според Семир Абумелих строителството на нова болница е наложено от нуждите на здравеопазването в района. Ветрен се очертава като луксозен квартал на областния център, който се намира само на 10 километра от града. Интересът към селището расте заради наличието на минерални бани, близостта до морето, магистралата и града. 

До новата болница от центъра на града ще се стига за 10 минути по-бързо отколкото до кварталите в Бургас. 

Информация за Първа копка на Многопрофилна болница край Бургас, 30.07.2008 г.

Медиен координатор
“Презента”: 0884 881014

Източник:
ПР Агенция ПРЕЗЕНТА

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1247