EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
22 Юли 08, 13:13 / Автор: Община Бургас
Започва благоустройство на терена за MTV фестивала в Бургас
На оперативна среща в Общинат Бургас беше обсъдена последователността от действия за подготовката на фестивалното градче, което ще приеме няколко десетки хиляди музикални маниаци на 15, 16 и 17 август.
Михаил Куцев и Крис Гилис обсъждат най-подходящите подходи към плажа, откъдето публиката да влиза във фестивалното градче.* На снимката: Михаил Куцев и Крис Гилис обсъждат най-подходящите подходи към плажа, откъдето публиката да влиза във фестивалното градче.

До 7 август Община Бургас ще благоустрои терена за провеждането на музикалния фестивал „Spirit of Burgas”, който се намира на Централен плаж, под хотел „Приморец”. След 5 август екипът на MTV започва изграждането на сцени, барове, монтиране на озвучителна и осветителна техника там. Предвижда се освен главната сцена на бургаския плаж да има рок, денс, латино и чилаут сектори, сцена за българска музика.

На оперативна среща в Общината беше обсъдена последователността от действия за подготовката на фестивалното градче, което ще приеме няколко десетки хиляди музикални маниаци на 15, 16 и 17 август. В нея взеха участие кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметовете Костадин Марков и Йорданка Ананиева, Крис Гилис‭ – ‬директор‭ „‬Събития на живо‭” ‬в MTV, промоутърът Иван Вълков, директорът на дирекция „Култура, маркетинг и връзки с обществеността” в Община Бургас Весела Йорданова, директорът на общинско предприятие „Летен театър, фестивали и концерти” Михаил Куцев, регионалният управител на фирма за почистване „Титан” Светослав Тодоров, шефът на общинска фирма БКС Константин Косев, общински специалисти по озеленяване и електрификация. 

Предстоящите дейности за благоустрояване на терена включват:
- Боядисване и обезопасяване на сградите в района. Повечето от тях са собственост на БКС. Най-неугледните ще бъдат запечатани и опаковани в декоративни мрежи, за да се ползва повърхността им като рекламна площ.
- Концесионерът на плажа трябва да премахне някои потенциално опасни метални елементи, както и да демонтира кошчетата и волейболните мрежи до приключване на фестивала.
- Запълване на опасни дупки по плажа, алеите и в парковите площи.
- Обезопасяване на стари електрически табла в района.
- Пресяване и заравняване на пясъка; отстраняване на стъкла и останки от строителни дейности по плажа.
- Затваряне на съществуващите тоалетни, тъй като ще бъдат поставени множество специални еко-клозети.
- Поставяне на рампи и изграждане на стълбища на няколко места, които да осигурят безопасен достъп на хора и техника до фестивалното градче.
- Почистване и обезопасяване конструкцията на бившата дискотека „Черноморец” – пред нея ще бъде разположена главната сцена.
- Почистване на ниската растителност в близките паркови площи.
- Осветяване и обезопасяване на алеите.

По време на срещата бяха обсъдени редица логистични въпроси, свързани с организацията на фестивала. Набелязани вяха варианти за достъп и паркиране на автомобили. Предстои среща с ръководството на Пътна полиция – Бургас, за да се изготви план за действие в условията на натоварен автотрафик, какъвто се очаква в дните на „Spirit of Burgas”. 

Телевизионни предавания от новия бургаски фестивал ще се излъчват по 9 MTV канала в 36 страни. Хедлайнер на една от фестивалните вечери ще бъде легендарната ню уейв банда „Систърс ъф Мърси”, които гостуват за първи път в България. 

В Бургас ще пристигнат и колоритните „Ейшън дъб фондейшън”, чийто стил представлява смесица от рап, хардкор и рага. Световните медии напоследък прикачиха на „АДФ” етикета „най-добрата група на живо”. Във фестивала ще участват още „Пендулум” – водеща сила на световната „дръм анд бейс” сцена, хип-хопърът „Фараон Монк”, суперактуалните „Груув Армада” и „Бонобо”, диджеите от „Метрополис”, артистите от лейбъла HMSU, „Гравити Ко” и други известни български изпълнители.

Билети за „Spirit of Burgas” се продават on-line в сайтовете www.ticketstream.bg и www.eventim.bg.

На промоционална цена от 88 лв. за трите дни на фестивала в интернет са пуснати 1000 билета. След тяхното изчерпване ще се продават 3-дневни билети по 99 лв. и еднодневни по 39 лв. По-късно билети ще се продават на специални пунктове, както и на самия вход на фестивалното градче в Бургас. Тридневният билет, купен на място, ще струва 129 лв., еднодневният 45 лв., а късният билет за денсманиаци - 25 лв.


Пресцентър:
Стефан Минчев
0899 255 569

Източник: Община Бургас

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.171