EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
11 Юли 08, 14:07 / Автор: ЕКОПАК
Ути Бъчваров се включи в първото екологично роуд шоу, което популяризира разделното събиране на опаковки
Десетки жители и гости на морския град се стекоха пред сградата на общината, за да видят еко-спектакъла под мотото „Бъди модерен! Събирай разделно!”.
Първото екологично роуд шоу, което популяризира разделното събиране на опаковки на ЕКОПАК в Бургас, 10.07.2008 г.Първото екологично роуд шоу за популяризиране на разделното събиране на опаковки спря в Бургас. Десетки жители и гости на морския град се стекоха пред сградата на общината, за да видят еко-спектакъла под мотото „Бъди модерен! Събирай разделно!”. Той е част от едноименната кампания на ЕКОПАК, която най-голямата организация за оползотворяване организира съвемстно с 89 общини в цялата страна.

Специален гост на събитието беше кулинарният спец Ути Бъчваров, който зарадва малки и големи с вкусните си гозби и им показваше как да разделят отпадъците от опаковки още у дома. Популярният шоумен се присъедини към турнето на пътуващите екипи на ЕКОПАК в Стара Загора и Бургас, а днес ще зарадва жителите и гостите на Созопол.

Цели семейства, приятели, роднини или само познати играха, забавляваха се и спечелиха десетки награди. Хората, които донесоха празни опаковки и ги изхвърлиха разделно в специалния ЕКОПАК-пункт с три цветни контейнера /син – за хартиени и картонени опаковки, жълт – за пластмаса и метал и зелен – за стъкло/, получаваха подарък-изненада. Всички присъстващи участваха в томболата за голямата награда на ЕКОПАК - контейнер за разделно събиране у дома, която беше спечелена от 11-годишният Пресиян Петков.

Кампанията „Бъди модерен! Събирай разделно!”, стартира през април в цялата страна и има за цел да мотивира хората да разделят отпадъците и да допринесат за чистотата и благосъстоянието на своя град. За събраните количества годни за рециклиране отпадъци от опаковки в трите цветни контейнера, ЕКОПАК ще направи подобрения в градската среда по определена схема: за всеки тон събрани хартиени опаковки – ще бъдат дарени сървета на общината; за всеки тон събрани стъклени опаковки – ще бъдат реновирани улични лампи; за всеки тон събрани пластмасови/метални опаковки – ще бъдат предоставени eнергоспестяващи лампи за детска градина или училище.


За допълнителна информация можете да се обръщате към:

Димитрина Христева
PR & Marketing consultant

MARKETOR
marketing consulting & communications
1113 София, ул. „Чарлз Дарвин” 14А, вх.А, ап.9
Тел. & Факс: +359 2 872 05 15
Мобилен: +359 896 800 248
E-mail: dimitrina@marketorbg.com 

Източник:
Община Бургас

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1324