EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
08 Юли 08, 15:56 / Автор: Ogilvy PR
Графа, Дичо, Орлин Павлов и БТР са сред 15-те изпълнители в конкурсната програма на „Бургас и морето”
26-тото издание на конкурса „Бургас и морето“ цели създаването и популяризирането на нови български песни, затова от тази година ще се провежда само в една категория – за най-хубава песен. Тазгодишното издание ще се състои на 2 и 3 август в Бургас, по традиция под патронажа на кметската управа.
Графа, Дичо, Орлин Павлов и БТР са сред 15-те изпълнители в конкурсната програма на „Бургас и морето”Вече са ясни 15-те финалисти в конкурсната програма на предстоящото издание на фестивала „Бургас и морето”. От общо 73 постъпили песни, журито чрез гласуване определи окончателните финалисти. Сред тях личат имената на доста от младите звезди на българската музика, което потвърждава амбициите на организаторите да обновят изцяло фестивала и неговото звучене. Вечерта на 2 август на сцената в Бургас ще бъдат представени 15-те селектирани песни, от които журито и публиката ще трябва да изберат своя фаворит.

26-тото издание на конкурса „Бургас и морето“ цели създаването и популяризирането на нови български песни, затова от тази година ще се провежда само в една категория – за най-хубава песен. Тазгодишното издание ще се състои на 2 и 3 август в Бургас, по традиция под патронажа на кметската управа.

Новият регламент предвижда еднаква тежест на вота на публиката и специалистите. Това ще е гаранцията за яснота и прозрачност, която ще елиминира евентуални съмнения в избора на победител. Председател на журито е Виктор Чучков, а негови членове са: Ангел Заберски – син, Тони Димитрова, Ясен Козев, Богдана Карадочева и Стефан Димитров.

Освен новият регламент и жури, „Бургас и морето“ има и рекорден за историята си награден фонд. Бургаската община подкрепи с 193 000 лв. конкурса. Благодарение на това, победителят ще получи 25 000 лв и заснемане на видеоклип към песента, вторият – 15 000 лв , а третият - 8 000 лв.

Конкурсната програма ще бъде излъчена директно по bTV на 2 август, а песните ще бъдат изпети в съпровод на оркестър “Горещ пясък”. Водещи на събитието ще бъдат Орлин Горанов и Мария Илиева. Във втората вечер на фестивала публиката ще чуе най-добрите български летни хитове в изпълнение на група „Акага“ и приятели, както и на финалистите на Music Idol – Тома, Нора, Деница, Шанел, Ясен, Тео. Инициативата „Хитовете, с които помниш лятото“ е подкрепена от БГ Радио.

Цялостната концепция и организация на тазгодишния фестивал е изготвена от новосъздадената event&entertainment компания „24/7”, която е собственост на Никола Тупарев. Компанията е ангажирана и с телевизионната реализация на фестивала.

Всички подробности около историята, регламента, избраните песни и техните автори и изпълнители може да се намерят на официалния интернет сайт на конкурса www.burgasimoreto.org

За допълнителна информация:

Георги Манчев
george.manchev@gmail.com;
Моб. 0888576999

Яна Грудева – Ogilvy PR
Yana.Grudeva@ogilvy.bg;
Моб. 0888775722

Източник:
Ogilvy PR

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0991