EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
08 Юли 08, 14:30 / Автор: Призма 2005
Българският спортен тотализатор и КАТ стартират кампания "ТОТО Полиция 2008"
Известни личности и журналисти подкрепиха инициативата, участвайки в автомобилно състезание.

София, 8 юли 2008 г.

Българският спортен тотализатор и КАТ стартират кампания "ТОТО Полиция 2008", 8.07.2008 г.
(от ляво на дясно) Тихомир Тончев, в-к 24 часа, Красимир Димов, БНР, Анна Стоилкова, в-к Новинар, Спас Кьосев, БНТ, Калина Коцева, сп. Блясък.

Българският спортен тотализатор и КАТ организират съвместна инициатива „ТОТО Полиция 2008”. Кампанията се провежда за втора поредна година и има за цел да ограничи броя на пътните инциденти. Известни българи ще влязат в ролята на полицаи от 10 до 20 юли и ще спират и награждават примерни шофьори.

Стартът на „ТОТО Полиция 2008” бе предшестван от автомобилно състезание за журналисти и известни личности, което се проведе на 8 юли под мотото „Изразходвай енергия и емоции на подходящите места. Бъди разумен на пътя!”. Популярни българи, сред които волейболната легенда Ивайло Гаврилов, група Д2 и плувецът Петър Стойчев, подкрепиха инициативата, включвайки се в надпреварата пред Националния исторически музей в София.

Най-добро време на пистата даде д-р Валери Бельов от Националния център по опазване на общественото здраве. След него се наредиха плувецът Петър Стойчев и Красимир Димов от БНР, който се оказа най-бърз сред журналистите. При дамите първо място зае Анна Стоилкова от в-к Новинар, а друг представител на нежния пол, Калина Коцева от сп. Блясък, грабна приза за най-ентусиазиран водач. Наградата „бавен, но яростен” отиде при Спас Кьосев от БНТ, който остана последен в надпреварата. Вестник 24 часа получи награда за най-активно представила се медиа.

На събитието присъстваха председателят на ДАМС Весела Лечева, Красимир Костов, главен инспектор в Отдел „Пътна полиция”, председателят на УС на БСТ Георги Мърков и Иван Иванов, изпълнителен директор на БСТ, който награди победителите в състезанието.

Официалното начало на „ТОТО Полиция 2008” ще бъде на 10 юли, в 09:00 сутринта, на контролно-пропускателния пункт на КАТ на изхода от София при автомагистрала „Тракия”. Спортните звезди Евгения Раданова, Димитър Пенев, както и Наско от група БТР ще сменят за кратко своите професии с тази на пътните полицаи. Те ще спират изрядни шофьори и ще ги награждават със специални награди. Впоследствие двадесет от примерните шофьори ще имат шанса да спечелят символа на Българския спортен тотализатор – 24-каратова златна топка. Щастливците ще бъдат определени чрез жребий.

„Радвам се, че заедно с КАТ успяхме да организираме кампанията „ТОТО Полиция” за втора поредна година. Надявам се нашите общи усилия да накарат повече хора да се замислят за риска от шофирането с висока скорост, преди да седнат зад волана”, заяви Иван Иванов, изпълнителен директор на БСТ.

За контакти:

Катя Василева
Връзки с обществеността
Български спортен тотализатор
Моб.: 0889 600 501
Email: katya.v@toto.bg

Марин Пърлев 
моб: 0885 345 095
m.parlev@prizma2005.com 

Източник: Призма 2005


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1499