EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
07 Юли 08, 15:52 / Автор: Viveka Positive Communications
Открита е първата сграда на Логистичен Парк Варна
Най-модерният логистичен комплекс в България привлича водещи компании.
7 юли 2008 г. Кметът на град Варна Кирил Йорданов и Марио Захариев, Председател на Борда на директорите на ФеърПлей Къмършъл ЕАД откриха сграда А1 на Логистичен Парк Варна. Тя е първата от комплекса, предоставящ висококачествени модерни складове, обслужващи офиси и търговски площи.

Официално откриване на първата сграда в Логистичен парк-Варна, 7.07.2008 г.

Сграда А1 от Логистичен Парк Варна е от смесен тип – складове и офиси. Застроената площ е 5 114 кв.м., РЗП – 6 405 кв.м., от които 5 060 кв.м. – складове, 385 кв.м. – търговски обекти и 960 кв.м. – офиси. Зданието е ситуирано в югоизточната страна на ЛПВ. Сред първите наематели на парка са български и международни компании, опериращи в различни браншове - фармация, спедиция, дистрибуция на храни.

Логистичен Парк Варна е най-модерният в България и е първият проект във Варна, който реализира съвременна концепция, отговаряща на изискванията на наемателите за складови съоръжения, ефективно управление на стоки и приятна работна среда едновременно.

Разположен в Западна Промишлена Зона на морската столица, Логистичен Парк Варна е с обща застроена площ от над 120,000 кв.м. Проектът има бърз и лесен достъп до околовръстния път на града и бул. „Владислав Варненчик”, част от пътния коридор, свързващ морския бряг със София и основните европейски транспортни коридори. Всички сгради са професионално планирани и предлагат максимална гъвкавост и опции за разширение. Освен стандартни пространства за складиране на средно- и бързооборотни стоки, Логистичен Парк Варна осигурява и възможности за наемане на специализирани площи, предлагащи контрол на температурата и cross-docking системи. 

Първата сграда от Логистичен Парк Варна е едноетажна с частичен втори етаж, като общата й височина е 10.45 м. На първия етаж са разположени складови площи, а на частичния втори етаж са разположени офиси и един склад. Вертикалната комуникация между нивата на сградата се осъществява от две стълбищни клетки, разположени при северната и южната фасада и един товаро-пътнически асансьор. Осветлението покрива най-високите съвременните стандарти и е двутипово - естествено осветление чрез монтирани люкове на таваните и изкуствено осветление чрез промишлени осветителни тела. Сграда А1 разполага със специално изградени техническо и телекомуникационно помещения, както и охранителен център. 

Логистичен Парк Варна изгражда удобна и модерна инфраструктура. Предвижването до основната част на територията на ЛПВ се осъществява през 3 входа с възможност за контрол на достъпа. Двата основни входа са от северната част на логистичния парк от ул.”Перла”, а третият - от югозападната част и ул. „Ал. Москов”. Предвидени са около 1 000 паркоместа за посетители и служители. Паркингите за посетители са със свободен достъп и са ситуирани в максимална близост до входовете на сградите с офисни и търговски функции. За безопасност на работещите и посетителите на ЛПВ е предвидено специално обозначаване на местата за преминаване на пешеходци в зоната на складовете. Разработената пътна мрежа на ЛПВ е изцяло частна и се осъществява от инвеститора.

Инвеститор на Логистичен Парк Варна е водещата строителна и инвестиционна компания ФеърПлей Къмършъл ЕАД. Допълнителното финансиране на проекта се осъществява от Булбанк, партньор на ФеърПлей Къмършъл ЕАД. Общият обем на инвестицията е 57 млн. евро, като до момента са инвестирани близо 18 млн. евро. Ексклузивен консултант е международната консултантска компания Colliers International - лидер на пазара на услуги в областта на недвижимите имоти. 

„Радвам се, че в рамките на една година Логистичен Парк Варна открива своята първа сграда. Проектът ще задоволи бизнес и индустриалните очаквания на града и неговите жители”, каза Кирил Йорданов, кмет на град Варна. Той изрази убеденост, че цялостното изпълнение на проекта ще приключи до две години.

„Сигурни сме, че Логистичен Парк Варна е знаков проект за Варна, не само чрез своята концепция и изпълнение, но и чрез най-модерните стандарти за подобни комплекси, които ще въведе”, заяви Марио Захариев, Председател на Борда на директорите на ФеърПлей Къмършъл ЕАД. Той подчерта, че ЛПВ е стратегически проект и поради уникалното предимство на град Варна да съчетава транспорт по вода, суша и въздух.

„Логистичен Парк Варна отбелязва качествено нов тип проекти в сферата на недвижимите имоти и конкретно в сектора на индустриалните площи в България. Гъвкавите складови решения, модерните съоръжения и допълнителните услуги създават отлични условия и бизнес възможности за логистични и транспортни компании, търговци и дистрибутори на разнообразни стоки.”, подчерта Атанас Гаров, Изпълнителен директор на Colliers International в България.

„Щастливи сме от факта, че всички площи на първа сграда на Логистичен Парк Варна са вече 100% отдадени. Едни от основните ни наематели са: DHL, Speedy, „Хигия”, Inter Foods, Интерснак”, заяви Галина Димитрова, Директор Индустриални и Логистични площи, Colliers International България. Тя допълни, че наемните цени на офис площите в Логистичен Парк Варна са 7.5 евро за кв.м., а на складовите площи – 5 евро за кв.м.

За Феърплей Къмършъл:

FairPlay Commercial - "ФеърПлей Къмършъл" ЕАД (ФПК) е специализирана в развитието и управлението на проекти в сферата на бизнес имотите - търговски, складови и офис площи. Портфолиото на компанията обхваща цялата страна, покривайки основните икономически развити градове с активно население и потенциал за растеж. ФПК е част от "ФеърПлей Интернешънъл" АД (ФПИ). С 14 години опит, днес ФПИ е водеща българска компания с инвестиции в разнообразни сектори, включително строителство и предприемачество, вътрешен дизайн и мебелировка, управление на имоти, хотелиерство и туризъм. Екипът на "ФеърПлей Къмършъл" ЕАД активно търси и други възможности за успешни инвестиции в бизнес имоти, като общата цел е "ФеърПлей Къмършъл" ЕАД да се превърне в една от водещите компании, осигуряваща нуждите на бизнеса в търговския сегмент на пазара на недвижими имоти.

За Colliers International:

Colliers International е сдружение на световно ниво между независими компании със самостоятелно управление. Разполага с повече от 290 офиса в над 60 държави. В световен мащаб Colliers управлява над 80 милиона м2 и разполага с повече от 11,000 висококвалифицирани професионалисти. 

В България компанията работи от 1991 година и се е утвърдила като безспорен лидер на пазара на услуги в областта на недвижимите имоти. Днес в двата офиса на Colliers International, в София и Варна, работят над 80 служители с международен и местен опит, които подхождат към всеки проект отговорно, с креативност и професионализъм – ключови фактори за успех в бизнеса и много доволни клиенти. Понастоящем Colliers International България представлява някои от най-иновативните и професионално планирани проекти във всички сегменти на пазара, включително офиси и бизнес паркове, търговски, логистични и индустриални площи, жилищни и ваканционни имоти.

За повече информация:
Ани Брезоева, Viveka Positive Communications
02/980 45 87
0896 665 676 

Информация за Официално откриване на първата сграда в Логистичен парк-Варна, 7.07.2008 г.

Източник:
Viveka Positive Communications

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1022