EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
25 Юни 08, 17:57 / Автор: Фондация "Карин дом"
„Карин дом” обучава родители от Варненски регион
Целта на проекта е създаване на ефективна обучителна среда за децата с аутизъм и други генерализирани разстройства в развитието и развиване на техните функционални комуникативни умения чрез представяне на техники за ранна интервенция като: Система за комуникация чрез картинки, Терапия и обучение за деца с проблеми от аутистичния спектър и Сензорна интеграция.
Фондация „Карин дом”, Център за деца със специални нужди – Варна работи по проект „Добри практики за ранна интервенция при деца с интелектуални затруднения”, защитен пред институт „Отворено общество”. Целта на проекта е създаване на ефективна обучителна среда за децата с аутизъм и други генерализирани разстройства в развитието и развиване на техните функционални комуникативни умения чрез представяне на техники за ранна интервенция като: Система за комуникация чрез картинки, Терапия и обучение за деца с проблеми от аутистичния спектър и Сензорна интеграция. Това са методи, въведени и успешно прилагани в „Карин дом” след обучение от английски и американски специалисти.

В основата за кандидатсване по проектa стои убеждението, че възможността родителите да получат помощ и знанието, че могат да се справят с трудностите са основа за предотвратяване изоставянето на децата в домове. Работата на специалистите в Карин дом е насочена към постоянна подкрепа на родителите - те участват в терапиите и получават умения, за да отговорят по-лесно и адекватно на нуждите на децата.

В продължение на четири седмици от 9 юни до 4 юли 2008г. екип от специалисти от „Карин дом” – логопеди, специални педагози и клинични психолози провежда обучение за родители на деца с интелектуални затруднения от Варна, Шумен и Добрич за прилагането на тези методи. Екипът вярва, че за най-доброто развитие на децата от голяма важност е сътрудничеството и съвместната работа между всички звена – родители, специалисти в Терапевтичния център, учители в детската градина/масовото или специалното училище. Родителите са тези, които прекарват по-голяма част от денонощието със своите деца и за да има максимална полза от терапевтичната програма, е необходимо те да бъдат обучени и да работят в същата насока и за същите цели, за които работят специалистите в терапевтичния център. Представяните пред родителите методи са доказали ефективността си в „Карин дом” и вярваме, че те ще помогнат на повече деца със сходни проблеми. По време на лекциите родителите имат възможност да почустват че не са сами като получават достъпни знания и опит от практиката на специалистите на Карин дом и като споделят собствените си проблеми. Тази форма на обучение им помага да разберат, че в допълнение на помощта в Карин дом, могат да помогнат и сами на своите деца с постоянно и системно прилагане на показаните методи.

За въпроси и снимки, моля заповядайте на 26.06.2008 г. в 11.30 ч. в Център за рехабилитация и социална интеграция за деца със специални нужди „Карин дом“. 

Анита Цанева
Фондация "Карин Дом"
ПР и фондонабиране
Тел.: + 359 52 302517
+ 359 878 870 326
E-mail: atsaneva@gmail.com
Web: www.karindom.bg


Източник: Фондация "Карин Дом"

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1164