EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
22 Юни 08, 16:50 / Автор: APRA Porter Novelli
“ЖИВЕЙ АКТИВНО!” СЪБРА ХИЛЯДИ СОФИЯНЦИ НА ПЕШЕХОДЕН ПОХОД ЗА ЗДРАВЕ ЗА ТРЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА
Заместник-кметът на София Йорданка Фандъкова и изпълнителният директор на Нестле България Антонис Кандзелис поведоха хиляди столичани от НДК до Южния парк за старта на инициативата.
“ЖИВЕЙ АКТИВНО!” СЪБРА ХИЛЯДИ СОФИЯНЦИ НА ПЕШЕХОДЕН ПОХОД ЗА ЗДРАВЕ ЗА ТРЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА, 22.06.2008 г.На 22 юни 2008 г. Йорданка Фандъкова, заместник-кмет „Култура, образование, спорт и превенция на зависимостите“ на София, и Антонис Кандзелис, изпълнителен директор на Нестле България, поведоха повече от пет хиляди софиянци на символичен пешеходен поход от НДК до Южния парк. 

Заедно с топ спортистите на България, сред които Мария Гроздева, Таню Киряков, Нешка Робева, Армен Назарян, Евгения Раданова, Бойко Младенов, Любо Ганев, Ники Желязков, Владо Николов, Георги Младенов, Йорданка Благоева, Николай Гергов, Сесил Каратанчева, Христо Николов, те дадоха старт на инициативата “ЖИВЕЙ АКТИВНО!”. Превърналата се в традиция инициатива се радва на голяма популярност сред столичани и успешно популяризира идеята за здравословен начин на живот чрез повече движение и спорт.

Масовата разходка завърши със спортен празник и концерт в Южния парк, където на десет различни локации бяха организирани спортни демонстрации, състезания и игри за всички участници в събитието. Столичани бяха зарадвани и с изпълненията на ансамбъла на Нешка Робева и грандиозен концерт на финалистите от двете издания на Music Idol и победителите Невена и Тома.

До късен следобед участниците в “ЖИВЕЙ АКТИВНО!” се забавляваха със спортни активности, музика. Всички получиха много награди от Нестле България.

“ЖИВЕЙ АКТИВНО!” е проект на Нестле България АД и цели да популяризира ходенето пеша като удобен и лесен начин за физическа активност в градска среда. Всяка година хиляди столичани ходят пеша от НДК до Южния парк в подкрепа на инициативата. “ЖИВЕЙ АКТИВНО!” е част от цялостната програма за популяризиране на здравословния начин на живот, която най-голямата хранителна компания в света осъществява в България. 

Инициативата се организира с подкрепата на Санома Блясък България, вестник Меридиан мач, вестник Телеграф, БГ радио, радио Energy и GLOBUL.

Източник:
APRA Porter Novelli

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0934