EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
19 Юни 08, 15:58 / Автор: PR Agency PRoFile
Млада дизайнерка печели конкурс за лого на „Биенале на българския дизайн”
За да обяви победителят в конкурса за лого на „Биенале на българския дизайн”, Съюза на българските художници организира среща с медиите в столичния „Cappuccino Bar & Dinner” на 18 юни.
За да обяви победителят в конкурса за лого на „Биенале на българския дизайн”, Съюза на българските художници организира среща с медиите в столичния „Cappuccino Bar & Dinner” на 18 юни – съобщават от агенция ПРоФайл”. 

21- годишната Виктория Нешева спечели анонимния конкурс за лого, сред общо 29 претендента. Младата авторката е студентка III курс в НБУ, специалност „Графичен дизайн”. Повод за медийната среща бе и официалното обявяване на предстоящото през месец октомври първо „Биенале на българския дизайн” под мотото „Изкуството да създаваш качество на живот”. То се организира от дизайнери, архитекти, хора от бранша, вълнуващи се от постиженията и проблемите на дизайна в България. 

Целта на биеналето е да събере и покаже на едно място пълната гама на дизайна (графичен дизайн и интерфейс, дизайн на продукти и средства на труда, жизнена среда и елементи на жизнената среда). Биеналето има за цел да покаже последните най-добри постижения във всяка една област на дизайна, както и да стане място за откриване на нови таланти. 

Селекционно жури ще подбере крайните експонати за главното събитие. Биеналето ще се проведе през месец октомври 2008 г. и ще включва обща изложба на дизайн - продукти и концепции, разположена на 4-те етажа в Центъра за съвременно изкуство на ул. ”Шипка” 6 (СБХ, гр. София). 

Предвидени са и съпътстващи събития: международна конференция по колористика (гр. Варна), организирана от група „ Цвят”, 2-дневни отворени лекции на водещи дизайнери и преподаватели по дизайн от България и чужбина (галерия Академия, НХА, гр. София), както и уъркшоп – дизайн на мебели с мото „Японски комплект”.

Официални гости на събитието бяха: г-жа Бонка Балтийска – главен експерт „Музеи, галерии и изобразителни изкуства” - Министерство на културата, Любен Генов – член на УС на СБХ, г-жа Ракел Саиз – културен отдел на посолството на кралство Испания, Димитър Добревски – НХА, Сашо Драганов – председател на Асоциацията по дизайн, народният представител Николай Камов, както и известни дизайнери сред които: Генчо Гоев, Теменужка Захариева – дизайнер и журналист, Мая Цанкова – дизайнер мебели „Платан”, Волен Валентинов и др.

Очаква се към предстоящото събитие да бъде проявен огромен интерес, както от страна на млади дизайнери, така и от българската общественост. Подкрепата си като патрон на биеналето изрази Министерство на културата, а народният представител Николай Камов заяви „че се надява с общи усилия да бъде запълнена законодателната празнота, свързана с проблемите на дизайна, колкото е възможно по-скоро”.

Кандидатите за участие могат да подават безплатно заявленията си до 10-и юли 2008 г. в СБХ или на сайта на биеналето - www.design-biennial.com

За въпроси във връзка с биеналето, моля да се обръщате на адрес: info@design-biennial.com 

Източник:
PR Agency PRoFile 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1555