EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
04 Юни 08, 15:07 / Автор: EventsTeam
Италианската компания European Security Group ще развива охранителна и детективска дейност в България
Създатели на компанията са едни от лидерите на италианския пазар на услуги по сигурността – Studio Uno и Europe UTD.


София, 03.06.2008 г.
Не идваме да отнемем бизнеса на охранителните фирми в България, а да предложим услуги, каквито няма на този пазар, бе отговорът на Джовани Сгамбелоне на наречен от него "провокативен", но полезен въпрос. Той е един от тримата съдружници в компанията за сигурност и детективска дейност European Security Group България, която започна своята дейност от началото на месец май и вече има офиси в Плевен и София. България е първата страна от Източна Европа, в която компанията отваря офиси. Днес компанията се срещна с журналисти, за да обяви официално влизането си на пазара. European Security Group е създадена от италианските компании Studio Uno и Europe UTD, лидери на пазара за сигурност в Италия и EС.

Италианската компания European Security Group ще развива охранителна и детективска дейност в България, 3.06.2008 г.
Според Джовани Сгамбелоне българските охранителни фирми работят добре и са добре оборудвани и италианският принос в развитието на българския пазар ще бъде с предлагането на различни услуги. СОТ например няма да предлагат, защото в тази дейност техният опит не се различава от българския. Идвайки тук обаче те ще бъдат пример как една фирма разширява дейността си в условията на ЕС и същевременно ще черпят от опита на българските си колеги. Защото до известна степен "следват" своите дългогодишни клиенти, които имат инвестиционни намерения за България, а услугите им биха били полезни и за български фирми, имащи намерение да излязат на европейския пазар. И са готови да споделят опита си с тукашните колеги, консултирайки ги при поискване.

Италианската компания European Security Group ще развива охранителна и детективска дейност в България, 3.06.2008 г.

Охранителите и детективите на фирмата идват от асоциацията на карабинерите в Италия, поясни Арналдо Пачифичи, вторият съдружник в ESG. Според италианските закони сме длъжни да сътрудничим на полицията при поискване, както и да я уведомим веднага, когато попаднем на престъпление. Млади и амбициозни хора, чийто опит не непременно е свързан с охранителна дейност, но гледат на нея не като на временна заетост, а като на професия и имат намерение да правят кариера във фирмата - така и двамата съдружници описаха идеалния кандидат за работа при тях. Специалните знания и техники кандидатите ще усвоят в курсовете на ESG у нас и в Италия. Италианците не скриха, че рискът в професията съществува, и той не е малък, защото охранителите се срещат и с организирана престъпност, и с елементарни криминални престъпления.

Когато през 2003 г. отидох в Рим в отговор на проявен интерес за сътрудничество от ESG, самочувствието ми бе, че няма какво ново да науча в тази дейност, освен националните специфики. Оказа се, че съвсем не съм прав. Думите са на Никола Даскалов, третият съдружник във фирмата. А тъй като г-н Даскалов наистина има опит в охраняването на обекти и хора - все пак е в бизнеса от самото му прохождане в България и е един от основателите на фирма "Егида" - може да му се вярва.

Г-н Сгамбелоне даде пример, който всъщност е ниша за нашия пазар. Сред традиционните клиенти на ESG в Италия и Европа са големи вериги магазини от рода на Billa, Metro, Carrefour, Oviesse, Sephora. Точно последната от изброените вериги, която продава дамска козметика, послужи за пример. В нея дребните кражби са били 6% от оборота, което се смята за сериозен проблем в Италия. Седем-осем месеца след намесата на ESG те са паднали на 0,9%. Което е много добър резултат и за тях - обикновено постигат 1-1,5%. И г-н Сгамбелоне много на място подчерта: „Ние не сме разход, ние сме инвестиция“.

Според г-н Даскалов у нас 12-13% от оборота на магазините се краде. Това е показало проучването на италианската компания.
Освен охрана на търговски центрове и магазини, у нас ESG ще предлага и ВИП охрана, придружаване с луксозна кола и шофьор, преводачески услуги, охрана на семейства и жилища, наблюдение на паркинги, нощна охрана и осигуряване на събития, детективски разследвания, риск мениджмънт. 

Гардовете на ESG в Италия са ескортирали и охранявали имена като Мадона, Джованоти, Далай Лама, Саудитското кралско семейство, Лучано Павароти, Пласидо Доминго, Хосе Карерас, „Рики е Повери” и др. В България ESG се грижеше за сигурността на известната група „No Angels”, част от която е и българката Люси Дяковска, при тяхното посещение в средата на май т. г.
 
Услугите на ESG
 
ВИП ОХРАНА
Въоръжена и невъоръжена персонална охрана
Придружаване с луксозна кола и шофьор
Преводачески услуги
Охрана на семейства и жилища
 
ТЪРГОВСКИ ЦЕНТРОВЕ
Охрана на центъра
Превенция и противодействие на джебчийство
Превенция и противодействие на обири
Посрещане и изпращане на клиенти
Наблюдение и контрол на паркингите
Нощна охрана
Пропусквателен контрол
Контрол на противопожарните системи
Първа медицинска помощ
 
СПЕЦИАЛНИ СЪБИТИЯ
 
Проектиране на сигурността на събитието
Охрана на събитието
Хостеси и стюарди
 
РИСК МЕНИДЖМЪНТ

Контактите на ESG Security в България са:
гр. София, ул. "Галичица" №37, вх. 3, ап. 2
тел. (02) 416 02 79
www.securityesg.com

Източник:
European Security Group

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.2791