EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
22 Май 08, 17:40 / Автор: ПР Агенция Crossroads Bulgaria
Швейцарска компания инвестира в българското висше образование
„Р и М България“ подкрепи създаването на Учебна лаборатория по кабелни системи в Техническия университет София.
„Р и М България“ подкрепи създаването на Учебна лаборатория по кабелни системи в Техническия университет София, 22.05.2008 г.

На 22 май (четвъртък), от 11:00 ч. в Ректората на Техническия университет София (ет. 4, Катедра „Комуникационни мрежи“) се състоя официалното откриване на новата Учебна лаборатория по кабелни системи. Проектът е осъществен с подкрепата на компанията „Р и М България“ ЕООД, част от водещия швейцарски разработчик на структурни кабелни системи Reichle & De-Massari AG (R&M). В откриването взеха участие Феличе Гуарна, главен инструктор в R&M, Александър Петров, управляващ директор на "Р и М България" ЕООД, Радостин Чугреев, регионален менижър Частни мрежи в "Р и М България" ЕООД, Валентин Димитров, главен секретар на Техническия университет, доц. д-р инж. Владимир Пулков, декан на Факултета по телекомуникации, доц. д-р инж. Сеферин Мирчев, ръководител катедра Комуникационни мрежи.

„Р и М България“ подкрепи създаването на Учебна лаборатория по кабелни системи в Техническия университет София, 22.05.2008 г.

Още на 27 март ръководството на R&M обяви мащабните си планове за инвестиции в България и региона, които през следващите няколко години ще достигнат 3.5 млн. евро. Създаването на новата учебна лаборатория е първата стъпка от този инвестиционен план. „Компанията не случайно избра Техническия университет София за стартиране на партньорството си с българското образование, защото за нас е важно и в бъдеще в страната да продължават да се подготвят качествени кадри в сферата на кабелните системи и телекомуникациите, както това става днес. Убедени сме, че само по този начин България ще има своята роля в икономиката на познанието не само като консуматор на технологии, но и като център за тяхното разработване и развитие“ - заяви Радостин Чугреев.

Сътрудничеството между "Р и М България" ЕООД и Техническия университет София на практика е и първата възможност за българския бизнес да почерпи опит от начина по който си взаимодействат бизнесът и научните институции в Швейцария – една страна с дългогодишни традиции в тази сфера.

Създаването на новата лаборатория включва цялостно ремонтиране и обзавеждане на старата зала, нейното оборудване с окабеляване, комуникационна техника, рак и мултимедия. Освен това като част от партньорството двама преподаватели от Техническия университет са преминали безплатно обучение в R&M, по методологията на компанията.

Източник: ПР Агенция Crossroads Bulgaria

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1049