EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитиен БЛОГ / Събития

Вземи в gLOG
21 Май 08, 18:46 / Автор: EventsTeam
В Техническия университет в София се откриват 4 лаборатории за студентите с помощта на спонсори - и то в рамките само на три дни
Интересът на фирмите за откриване или осъвременяване на университетските лаборатории се диктува от прагматични съображения - обучение на студенти в конкретните области, привличане на млади таланти и служители, популяризиране на компаниите сред младите хора.
Няма шега, няма измама - компаниите масово откриват нови или осъвременяват съществуващи лаборатории за подготовка на студенти в Техническия университет в София.

Дните от 20 до 22 май са наситени, както за университетското ръководство в лицето на проф. д-р Камен Веселинов, ректор на ТУ - София, така и за шефовете на Шнайдер Електрик България, GLOBUL и „Р и М България“ . Трите компании откриват общо 4 нови или осъвременени лаборатории. 

Ето и по хронологичен ред: 

Официално откриване на две нови лаборатории в ТУ - София - „Сградна автоматизация” и „Енергийна ефективност” с помощта на Шнайдер Електрик България на 20 май 2008 г. от 11.00 часа

GLOBUL откри новата лаборатория „Оптоелектроника и отични комуникации” в ТУ - София на 21 май 2008 г.

Откриване на Учебната лаборатория по кабелни системи в ТУ - София, изградена с помощта на R&M на 22 май 2008 г. от 11.00 часа

Ясно е, че тези компании, които се нуждаят от служители с отлични технологични умения не подпомагат Техническия университет от идеалистични съобръжения, а имат нужда от бъдещи таланти със специфични умения. Подбудите са прагматични, но това ни доближава до нормалните за всяка развита страна университетски и образователни процеси.

Едно голямо БРАВО за Шнайдер Електрик България, GLOBUL и „Р и М България“ , както и за Техническия университет в София.

Ако добавим и факта, че десет студенти от специалност „Транспортна техника и технологии” на Техническия университет – София с ръководител доц. д-р инж. Борислав Трайков създадоха и първия български автомобил, който ще участва в европейското състезание за икономия на гориво Shell Eco-marathon на 24 май 2008 на пистата Ногаро във Франция, то остава само да се радваме и леко да "завиждаме" на студентите от ТУ-София. Защото, когато ние бяхме студенти - нещата бяха различни:)

EventsTeam


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0939