EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
20 Май 08, 22:51 / Автор: All Channels Communication
Шнайдер Електрик България едновременно откри две нови лаборатории в Техническия
Лаборатория „Сградна автоматизация” е първата по рода си на Балканите.
20 май 2008 г., София
 
Шнайдер Електрик България едновременно откри две нови лаборатории в Техническия университет в София

Шнайдер Електрик България откри едновременно две нови лаборатории в Техническия университет в София. Лабораториите „Сградна автоматизация”, която е съвместен проект с компанията ТелеЛинк, и „Енергийна ефективност”, са първата стъпка от реализирането на дългосрочния проект за оборудване на лаборатории в техническите университети в страната. До момента в страната никой от университетите не разполага със специализирана лаборатория, посветена на енергийната ефективност, а лаборатория „Сградна автоматизация” е първата подобна лаборатория на Балканите, уточниха от Шнайдер Електрик България. През тази година по проекта са инвестирани над 120 000 лева. Очаква се до края на годината компанията да открие лаборатории в техническите университети в Пловдив, Варна и Русе.
 
Шнайдер Електрик България едновременно откри две нови лаборатории в Техническия университет в София

С откриването на лаборатория „Сградна автоматизация”, която Шнайдер Електрик оборудва съвместно с партньорите си от ТелеЛинк, компанията въвежда и нова дисциплина в учебната програма на Техническия университет в София. Предметът „Сградна автоматизация” ще има за цел да подготвя високо квалифицирани кадри за проектирането и изпълнението на електрическите уредби със съвременните средства за автоматизация – посока, която добива все повече популярност при оборудването на сгради в световен мащаб.
 
„Новооткритите лаборатории имат за цел да подпомогнат студентите в тяхното обучение чрез високотехнологичното оборудване, което предоставяме на университета. От 10 години инвестираме в България и ще продължим да го правим, защото страната разполага с изключително добри специалисти и потенциал за развитие. Горди сме, че можем да съдействаме за развитието на младите специалисти и ще продължим да го правим и в бъдеще”, заяви г-н Тед Кембъл, президент на Шнайдер Електрик за Централна и Източна Европа.
 
Шнайдер Електрик има утвърдени традиции в сътрудничесвтото с университети в цялата страна. Към момента вече има изградени учебни центрове в Университета по хранителни технологии в Пловдив и Русенския университет „Ангел Кънчев”, а с откриването на лабораториите в ТУ, София компанията затвърждава дългосрочния си ангажимент.
 
Припомняме ви, че през тази година Шнайдер Електрик отбеляза 10 години от присъствието си на българския пазар. През следващите 3 години компанията планира да инвестира над 35 милиона лева у нас, а през изминалата 2007 г. е инвестирала над 10 милиона лева. Общата сума на инвестициите на компанията у нас до момента възлизат на 23.8 милиона лева.
 
Шнайдер Електрик е утвърден специалист в енергийния мениджмънт и предлагането на интегрирани решения за сигурно, надеждно и ефективно електричество за енергетика и инфраструктура, центрове за данни и мрежи и обществени и жилищни сгради в международен мащаб. С продажби на стойност 17,3 млрд. евро, реализирани през 2007 г., и 120 000 служители в 102 държави в целия свят, Шнайдер Електрик помага на хората и организациите да използват оптимално своята енергия.

За допълнителна информация

Зорница Симеонова, All Channels Communication, тел. 02/954 90 54 / 0878 610 608
Катерина Ушева, All Channels Communication, тел. 02/954 90 54 / 0878 600 110

Източник: All Channels Communication

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1272