EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
15 Май 08, 19:18 / Автор: EventsTeam
Димитър Николов се срещна с посланика на Република Чехия
Н. Пр. Мартин Клепетко предложи общо сътрудничество и в областта на информационните технологии и енергетиката. Стана дума за съвместно сътрудничество с чешки фирми за изграждането на екологични и модерни пречиствателни станции.
 Кметът на Община Бургас Димитър Николов посрещна в кабинета си Посланика на Република Чехия у нас Мартин Клепетко. На официалното посещение присъстваха още експертът в посолството Юрай Мелиорис, директорът на Чешкия културен център в България Михаел Поспишил и заместник – кметът по образование и култура Йорданка Ананиева.

На срещата стана ясно, че интересът на чешкия бизнес да инвестира у нас е сериозен. „За последните 15 години Чехия е между първите 10 най-големи инвеститори в България”, подчерта Мартин Клепетко. Дипломатите проявиха жив интерес към динамиката в развитието на Бургас и по-специално към неговата транспортна инфраструктура. Посланикът предложи да помогне за подновяването на автобусния парк в града с нови високотехнологични и екологично чисти чешки возила, отговарящи на всички европейски изисквания и нова електронна система за плащане. „Предстои нов конкурс за закупуване на нови автобуси за градския транспорт, с който се стремим да обновим автопарка и да предложим на нашите граждани едни много по-добри условия за превоз”, добави Димитър Николов.

Гостът предложи общо сътрудничество и в областта на информационните технологии и енергетиката. Стана дума за съвместно сътрудничество с чешки фирми за изграждането на екологични и модерни пречиствателни станции.

По време на срещата кметът и посланикът обсъдиха провеждането на общ семинар за разглеждане на тези и други въпроси. „Аз ще се радвам Бургас да бъде домакин на това важно и престижно мероприятие” заяви Димитър Николов.

В разговора стана дума и за много възможности за активно бъдещо сътрудничество в сферата на културния живот. Гостите обсъдиха със своя домакин желанието за участие на техни групи в престижните конкурси на града, редица изложби, поставяне на театрални постановки и кино филми пред бургаска публика, както и гостуване на наши изпълнители в Република Чехия.

В края на срещата кметът на Бургас Димитър Николов подари на чешкия посланик Мартин Клепетко снимка на стария Бургас. 

Източник:
Община Бургас

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1696