EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
10 Май 08, 19:58 / Автор: Деян Ников, Студентска асоциация за изследване на международните отношения
Пролетен бал на възпитаниците на специалност „Международни отношения” в УНСС
За осми пореден път събитието събра в изискана обстановка възпитаници на специалността, студенти, преподаватели, дипломати и гости.
Събитието се организира от Студентската асоциация за изследване на международните отношения (САИМО) със съдействието на Центъра за предприемачество и управленско развитие (CEED).

Пролетен бал на възпитаниците на специалност

На снимката: Випуск 2008 (фото от Петя Филева) 

Студенти, възпитаници на специалността, преподаватели, дипломати и партньори на САИМО и тази година придадоха блясък на събитието в столичния парк-хотел „Москва”. Клавирна музика и вокални изпълнения на живо, демонстрации на класически танци и DJ се грижеха за доброто настроение на гостите. Сред тях бяха Н.Пр. Г-н Тимур Уразаев, посланик на република Казахстан, заместник-посланика на Нейно Британско Величество Н. Пр. г-н Ник Лий, председателят на Българското дипломатическо дружество посланик Димитър Костов, Кристиян Вигенин – депутат в Европейския парламент и възпитаник на специалността, г-н Николай Ярмов – изпълнителен директор на Центъра за предприемачество и управленско развитие, както и представители на Студентски дипломатически клуб СДК (СУ „Климент Охридски”), студентски клуб „Нова диплмация” (Нов Български университет), Национално обединение „Съхрани българското”, младежка медия „Светъ”, международната студентска организация AIESEC, младежката секция на клуба за ООН в България, Атлантическия клуб в България.
В обръщението си към гостите деканът на факултет „Международна икономика и политка” в УНСС доц. д-р Георги Генов подчерта значимостта на това събитие за развитието на младото поколение дипломати, както и приносът на студентската асоциация в тази насока.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

САИМО
Студентската асоциация за изследване на международните отношения (САИМО) е неправителствена организация на студенти, изучаващи специалностите „Международни отношения“ и „Европеистика“ в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в гр. София. Асоциацията е основана през 1999 г. Това, което обединява нейните членове, е общият интерес към международните отношения и развитието на България. В бъдеще тези хора най-вероятно ще бъдат лидерите на своето общество – във вътрешната политика, международните отношения, неправителствените организации, бизнеса. Членовете на организацията, бидейки едни от най-активните и амбициозни сред тях, са си поставили за цел да представят и защитават интересите на всички студенти от тези специалности, и дейността им в организацията да бъде от полза за всички тях.
Основната цел на САИМО е по-нататъшното развитие на качествата на тези студенти, техните способности, теоретични и практически знания, умения и опит по проблемите на днешния глобализиран свят. Асоциацията си поставя за цел да осигури на студентите един по-гъвкав подход и критично отношение към тяхното обучение, като посредством своята дейност допълва обучението в университета с различни семинари, дискусии и конференции в сферите на международните отношения, сигурността, социологията, международните икономически отношения, международното право и човешките права, както и обучения, свързани с придобиването на практически знания и умения, като презентации, дипломатически етикет и протокол, и др. Полагаме усилия да развием контактите между студентите от различните курсове на тези специалности, и други организации в страната и чужбина, както и да способстваме за тяхната свободна изява. В тази връзка САИМО е ангажирана и с проблемите на чуждестранните студенти, като всяка година се организира Ден на чуждестранните студенти.


Балът на специалност „Международни отношения”
За осми пореден път САИМО организира “Пролетен бал” на възпитаниците на специалност "Международни отношения" в УНСС. Този бал, от една страна, е най-мащабното организирано събитие през годината, а от друга - кулминация на дейностите и целите на организацията и нейно „лице” пред обществото. И тази година събитието няма да изневери на основния си замисъл и първоначална идея – да събере в изискана обстановка студентите от специалностите „Международни отношения” и „Европеистика” в УНСС, бивши възпитаници, преподаватели, дипломати от кариерата, приятели и партньори на САИМО. Ние вярваме, че организирането на един такъв социален форум ще бъде изключително полезно, интересно, забавно и приятно на тези хора, които са работили, работят или ще работят заедно. Поддъражането и разширяването на тази социална мрежа ще бъде един от най-ценните активи на бала. Наред със забавлението, разбира се. 

Източник: 
Студентска асоциация за изследване на международните отношения

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1888