EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
07 Май 08, 19:44 / Автор: Econ.bg
Провежда се Трета международна седмица на гарантирането на депозитите
ФГВБ се включва активно в кампанията с информационни материали и лекция в УНСС.
По решение на Международната асоциация на институциите за гарантиране на депозитите от 4 до 10 май 2008 г. се провежда Третата международна седмица на гарантирането на депозитите. Това е съвместна инициатива на международната асоциация - организация с нестопанска цел със седалище в Банката за международни разплащания, Базел, и на нейните 51 членове, включително и Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ), съобщиха от ФГВБ.

Темите на тазгодишната международна седмица са свързани с ролята на гарантирането на депозитите при насърчаването на финансовата стабилност и икономическата равнопоставеност, както и с информирането на обществеността по въпросите на гарантирането на депозитите.

С цел насърчаване на общественото разбиране за ролята и механизмите за защита на вложителите организациите, членуващи в асоциацията провеждат информационни кампании и дейности в собствените си страни през седмицата.

В рамките на международната седмица на гарантирането на депозитите ФГВБ ще предостави на банките, членуващи в системата брошурата си „Въпроси и отговори за гарантирането на влоговете” за разпространение чрез клоновата им мрежа, ще публикува информационни материали, а председателят на Управителния съвет ще изнесе лекция пред студенти от Университета за национално и световно стопанство.

„В глобален и национален мащаб нараства значението на схемите за гарантиране на влоговете за поддържане на доверието в банковата система”, каза Бисер Манолов, председател на Управителния съвет на ФГВБ.

ФГВБ е член-учредител на Международната асоциация на институциите за гарантиране на депозитите, основана на 6 май 2002 г. Нейната основна цел е да съдейства за стабилността на финансовите системи, като подпомага международното сътрудничество и обмена на опит в областта на гарантирането на депозитите. Понастоящем асоциацията има 51 членове, 6 асоциирани членове и 6 наблюдатели, както и 10 институции-партньори (
www.iadi.org). 

Източник:
Econ.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1157