EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / PR

Вземи в gLOG
24 Април 08, 23:30 / Автор: EventsTeam
ROI Communication представи изследване на образа на ПР практика в България
Изследването обхваща 143 български ПР практици и е осъществено с подкрепата на Key Experts Group.
Изследване на образа на ПР практика в България от ROI Communication

Предлагаме ви част от изследването:

"Ето и как ние видяхме резултатите:

На въпроса как изглежда българският ПР сигурно бихте получили най-разнообразни, очернящи професията, отговори. Мнозина ще кажат, че ПР е грозна картинка, че ПР практиците са неграмотни и че са американофили. Най-често срещаното словосъчетание, съдържащо ПР, е "черен ПР".

Става ясно, че ПР у нас хич не е "черен". В никакъв случай не е и рус. Повечето ПР практици по рождение са кестеняви (78%) и с кафяви очи (49%). И за него може би е по-правилно да се говори в женски род, защото сред анкетираните 143 души жените са 4 пъти повече от мъжете. Нека това не плаши защитниците на патриархата, защото преобладаващият брой на жените е в съответствие със световните тенденции.

Българският ПР практик може да бъде оприличен на дива котка – но лъв, а не тигър. Най-преобладаващ е процентът на родените под зодия Лъв (14%), а само 5% са зодия риби. Като цяло представителите на огнените зодии (овен, лъв, стрелец) са около 1/3 от всички анкетирани (32%). ПР практиците – водни зодии са 2 пъти по-малко – едва 17%. Приблизително еднакъв е броят на представителите на земните и водните зодии.

ПР специалистите не трябва да са учудени, ако ги наричат "свине", защото според анкетата това е най-често срещаната сред практиците зодия от китайския хороскоп.

Ако трябва да се изготви обобщен образ на българския ПР практик, той би изглеждал приблизително така: лъвица с кафяви очи и кестенява коса, на около 24-25-годишна възраст, която по китайския хороскоп е свиня, и чиято любима напитка е вода. Пие и вино. ПР специалистът обича да му е цветно, но да преобладава синият цвят. Има си любима книга, която обаче е художествена литература, а не професионална. Най-често препрочита "Малкият Принц", а жените харесват и "Параграф 22".

ПР практикът е патриот - любимият му град е или в България или пък е европейска столица. Другата страна, към която изпитва сантиментални чувства, е Италия. Родните ПР практици са предимно родени в София - 45, 5%. Следващият град, в който са родени най-много ПР практици, е Бургас - 12%. Името им започва с А, най-вероятно защото са "А класа". При мъжете към А класата се причисляват и тези, чието име започва с Д. Обичат летните жеги, но не харесват зимата, което може би е така поради сезонния характер на професията, чийто върхов момент на натовареност не е през лятото.".

Източник:
ROI Communication

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.5867