EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
15 Април 08, 13:37 / Автор: AIESEC София – УНСС
СТУДЕНТИ И ВОДЕЩИ МЕНИДЖЪРИ ОТКРИХА НОВИ РЕШЕНИЯ НА АКТУАЛНИ БИЗНЕС КАЗУСИ
Събитието бе организирано от AIESEC от 4 до 6 април 2008 г. и е част от инициативата „ОТГОВОРНИЯТ БИЗНЕС В ДЕЙСТВИЕ”.
София, 14.04.2008 г. Темата за корпоративната социална отговорност (CSR) събра 60 български студенти с представители на отговорния бизнес от 4 до 6 април 2008 година в хотел „Vega” гр. София.
 
Официалното откриване се състоя на 4 април (петък) от 10.00 часа в зала „Триадица” на хотел „Vega” и събра 100 студента, представители на водещи компании и неправителствени организации, журналисти и специалисти по връзки с обществеността. Началото на събитието бе дадено от г-жа Весела Герчева, председател на Българския дарителски форум. По-късно същият ден се проведоха обучения и презентации за целите и добрите практики на корпоративната социална отговорност от представители на шест български компании – Aquasource, P.I.C.Co, APEIRON Communication, KD Securities, Capman Financial Group и City Center Sofia.
 
На 5 април (събота) предварително селектираните студенти, разделени в шест отделни групи, започнаха работа по следните казуси: „ Разработване на нефинансова бонусна система за мотивация на служителите”, „Повишаване на социалната отговорност към служителите”, „Изграждане на план за регулярни почиствания на цялата страна”, „Как да увеличим потока на хора към City Center Sofia и да използваме оптимално пространството за дейности на корпоративна социална отговорност”, „Корпоративна социална отговорност към заобикалящата околна среда”.
 
Развитите бизнес решения на казусите бяха представени на 6 април (неделя) посредством атрактивни презентации. Приложимите и добре развити идеи за начините да бъде оптимизирано пространството на мола за CSR събития доведоха до първо място една от групите, консултирани от City Center Sofia.
 
В духа на събитието спечелилият екип бе наградена с морална награда - участие без предварителна селекция в събитието „ Business in Practice”, организирано от AIESEC за трета поредна година. На него участниците ще бъдат консултирани от мениджърите на PricewaterhouseCoopers, Hewlett-Packard, Геотехмин, ING, Danone, Kraft. Компаниите предложиха на добре представилите се участници редица професионални възможности: стаж в някой от отделите на фирмата, покана да започнат работа при тях, персонално консултиране относно лични способности за кариерно развитие. Всеки учатник получи сертификат за участие в събитието.
 
Интересът към събитието и неговият успех обещават то да бъде проведено отново догодина.
 
За Инициативата „Отговорният бизнес в действие”
 
Целта на проекта е да се преодолее липсата на информираност и познания за интензивно навлизащото в последните няколко години в България понятие „Корпоративна социална отговорност” както сред студентите, така и сред представители на корпоративния сектор.
 
За AIESEC
 
AIESEC e най-голямата международна студентска организация с над 23 000 члена, представена в 101 страни и територии, в над 800 университета по целия свят.

Чрез своите инициативи, стажантски програми, семинари и обучения, AIESEC помага на младите хора да открият и развиват своя потенциал.
 
За допълнителна информация може да се свържете с: Деница Маринова, тел. (02) 862 89 87, моб. тел. 0886 91 69 72, E-mail: denitsa.marinova@aiesec.net. 

Източник: AIESEC София – УНСС

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1412