EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
04 Април 08, 20:38 / Автор: Econ.bg
Клуб на вътрешния комуникатор учредиха представители на водещи български и чуждестранни компании
Клубът е първото, макар и неформално, професионално сдружение на специалисти, работещи в сферата на вътрешните комуникации.
Клуб на вътрешния комуникатор учредиха в края на март в София представители на водещи български и чуждестранни компании от различни сектори на икономиката. Клубът е първото, макар и неформално, професионално сдружение на специалисти, работещи в сферата на вътрешните комуникации. Учредителите му получиха съдействието и подкрепата на две авторитетни имена в областта на вътрешните комуникации – Лиам Фитцпатрик* и Кевин Рък**. Двамата са международни практици, преподаватели от Института за PR на Великобритания (Chartered Institute of Public Relations).

Една от задачите на клуба ще бъде да обяснява и показва на българския бизнес ползите и нуждата от ефективна вътрешна комуникация. Изследване, проведено по поръчка на Apeiron Research през октомври 2007 година, показа, че професията на вътрешен комуникатор все още не е добре позната на мениджъри и служители на ръководни позиции в България, съобщават от консултантската компания
Apeiron Communication. Според данните от проучването, при 87,1% от изследваните компании, без значение числеността на персонала, липсва отдел "Вътрешни комуникации" или тази дейност е вменена като функция на друг отдел. Това провокира идеята за създаването на Клуб на вътрешния комуникатор, която се появи по време на Втората международна конференция "Успешните комуникации започват отвътре", организирана от Apeiron Communication през ноември 2007 г. в София.

Освен да подпомогне обмяната на опит и натрупването на знания и умения от специалистите в тази област, клубът има за цел и издаването на наръчник, който обобщава примери и професионални казуси от дейността на вътрешните комуникатори в специфични организационни среди – отделни браншове, бизнес сектори, различни по мащаб организации и др. Предстои създаването и на интерактивен форум за дискусии на професионални теми и проблеми.
Членове на клуба могат да бъдат специалисти от областта на Пъблик рилейшънс, Човешки ресурси, Организационно развитие и управление, но срещите му са отворени за всички, които проявяват интерес към темата „Вътрешни комуникации”. Първата среща на клуба се състоя на 31 март, а неин домакин беше Apeiron Academy. Членовете и приятелите на Клуб Вътрешен Комуникатор ще провеждат среща в последната сряда на всеки месец.


Apeiron Academy е името на програма за дейности, които имат за цел да предоставят разнообразни възможности за увеличаване на знанията и уменията на специалисти в сферата на ПР, комуникации и мениджмънт, разработена от консултантската компания Apeiron Communication. Apeiron Academy е Акредитиран център на Chartered Institute of Public Relations (CIPR), Великобритания и управлява организацията и реализирането на програмите CIPR Advanced Certificate in PR и CIPR Diploma in PR в България. Apeiron Research е запазената марка на Apeiron Communication за изследователски проекти в сферата на комуникациите.

*Лиам Фитцпатрик
е с 20-годишен опит в областта на комуникациите в различни сектори, между които транспорт, телекомуникации, авиация, правителствен сектор. Преподава в магистърските програми на Imperial College в Лондон. Той е част от екипа, който разработва т.нар. “Intercomm matrix” – модел, който описва уменията и опитът, необходими на специалистите по вътрешни комуникации, в различните етапи от тяхното кариерно развитие. Лиам е един от основателите на популярната “Internal Communication Black Belt programme” на Melcrum – световна мрежа на специалистите по вътрешни комуникации.


**Кевин Рък работи за Бритиш Телеком (BT) над 20 години като преминава различни позиции, сред които и ръководител на Комуникационната стратегия за регионите на Обединеното Кралство, а към момента е консултант комуникации към ИТ дивизията на Бритиш Телеком (BT’s, 21CN Systems programme). Специалист по психология на комуникациите, квалифициран лектор по невро-лингвистично програмиране, управление на промяната, резултати и иновационно мислене. Той е доверен съветник на изпълнителни кадри от по-висш ранг, има признати умения при намирането на правилния подход при сложни организационни ситуации и е създател на комуникационни стратегии с огромно въздействие. Кевин съчетава консултирането в сферата на вътрешни комуникации и управление на промяна с преподаване. Той води курсове и преподава в програмите за PR Диплома на и Сертификат за напреднали на Института за пъблик рилейшънс (Chartered Institute of Public Relations, UK) в Лондон и акредитирания център на CIPR в София – Apeiron Communication.

Източник:
Econ.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1234