EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Новини от събития

Вземи в gLOG
08 Април 08, 23:54 / Автор: Община Бургас
В Бургас се проведе дискусия на тема “Европейски програми и възможности”
Милиард евро отпуска ЕС за развитие на предприемачеството.
Кметът на Бургас Димитър Николов и заместникът му Ивелина Василева се изявиха като домакини на дискусия с участието на Зинаида Златанова - ръководител на Представителството на Европейската комисия в България. 

Въпроси към г-жа Златанова имаха възможност да зададат представители на общинска и областна администрация, НПО, бизнесмени от Бургас. Форумът се проведе в препълнената Заседателна зала на Общината.

Зинаида Златанова сподели, че активността на общинската и областната администрация в Бургас при подготовката и обслужването на европроекти, адресирани към структурните и кохезионния фонд на ЕС, не е останала незабелязана. 

В Европа са подготвени редица програми и политики в подкрепа на малките и средни предприятия, от които може да се възползва бизнесът в Бургас, каза още тя. 

Основните препоръки на ЕС към България също са конструирани така, че да стимулират предприемачеството: съкращаване на бюрократичните пречки пред бизнеса; акумулиране на по-висок административен капацитет; умерена политика на доходите; увеличаване на заетостта; ограничаване броя на учениците, напуснали училищата.

Един милиард евро за следващите 7 години отпуска ЕС за развитие на предприемачеството в България, припомни Зинаида Златанова.
В хода на разговорите се стигна до мнението, че високият капацитет на ниво общинска, областна администрация, бизнес и медии, е основният фактор, който може да повиши процента на успеваемост при усвояване на еврофондовете.

Организирането на дискусията символично съвпадна с деня, в който общинската администрация в Бургас внесе първото си проектопредложение по Оперативна програма “Регионално развитие”, свързано с образователната инфраструктура в града.

Пресцентър:
Стефан Минчев
Тел. 0899 255 569

Източник:
Община Бургас

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1655