EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

  [BG]   EN  
EVENTS.dir.bg | Блог за успешни събития

 
Рейтинг: 3.00
(1139)
Успешни СЪБИТИЯ
Събитийни НОВИНИ
Събитийни ПАРТНЬОРИ
ФОТО от СЪБИТИЯ
ВИДЕО от СЪБИТИЯ
Списък
ОРГАНИЗАЦИЯ НА СЪБИТИЯ - Добра практика и Съвети
БИЗНЕС Новини


Изпрати ИНФО Събитиен БЛОГ За Нас Контакти

Събитийни НОВИНИ / Прес съобщения

Вземи в gLOG
28 Февруари 08, 15:26 / Автор: Майкрософт България
Вълна от нови продукти на Майкросот носи добри новини за ИТ специалисти и разработчици на софтуер
Най-мащабното анонсиране на нови продукти в историята на фирмата, включващо Windows Server 2008, Microsoft SQL Server 2008 и Microsoft Visual Studio 2008, се фокусира върху сигурността, уеб, визуализацията и по-добрия анализ на данни в компаниите.
София, 27 февруари 2008 г. — Давайки старт на повече от 225 събития по целия свят с участието на над 4000 клиента и партньора, главният изпълнителен директор на Майкрософт Стив Балмър, днес представи следващото поколение продукти - Windows Server 2008, Microsoft Visual Studio 2008 и Microsoft SQL Server 2008.

Появата на пазара на новото поколение продукти е крайъгълен камък, който ще подпомогне клиентите по пътя им към постигане на динамична ИТ среда в техните компании. Инициативата на Майкрософт ще помогне на клиентите да оптимизират работата на своите служители, процеси и технологиите и по този начин да превърнат информационните технологии в стратегически бизнес актив. Новите продукти на компанията ще позволяват на клиентите по-ефективно и надеждно да управляват цялата си инфраструктура и да преминават към виртуална среда, едновременно с това да осигуряват бърз и надежден анализ на данни и уеб приложения от следващо поколение. Темата на кампанията, „Шампионите са тук”, подчертава жизненоважната на успеха на всяка организация роля на ИТ специалисти и разработчици и партньори по създаването на иновативни технологични решения.

“ИТ специалистите и разработчиците твърдят, че изразходват прекалено много време и средства за управление на съществуващите системи и не инвестират достатъчно в откриване на нови възможности, които да създават стратегическо предимство,” заяви Балмър. “Тази обратна връзка е в основата на нововъведенията в тази нова вълна от продукти. Вече получаваме отзиви от хиляди ИТ специалисти и разработчици по целия свят, че това е най-сигурната фирмена платформа, съзадавана досега и че тя ще опрости управлението и ще им позволи да се фокусират повече върху развитието на техния бизнес.” 

Големи предимства за първите внедрили новите продукти
Изследователи от консултантската агенция Capgemini осъществиха проучване в няколко различни географски региона на компании от сферата за финансовите услуги, образованието, търговията на дребно и високо технологични браншове, които използват Windows Server 2008. Те са установили, че новата операционна система многократно повишава нивото на ИТ операциите чрез подобряване на мениджмънта, сигурността и надеждността. Продължителността на внедряване е намалена средно с 60 процента и ИТ разходите са редуцирани средно с по 124 000 долара годишно. Намаляването на разходите идва от много и най-различни пера, включително от спестяването на пет ИТ човекочаса на всеки сървър и 91 процента по-малко време прекарано в чакане. Документ, описващ подробно сценариите на приложение и осигуряващо повече данни за влиянието на въздействието от внедряването на Windows Server 2008 можете да видите на адрес http://www.microsoft.com/windowsserver2008/en/us/product-information.aspx.
ИТ специалисти и разработчици по целия свят вече използват Windows Server 2008, Visual Studio 2008 и тест версиите на SQL Server 2008 за реализиране на по-сигурни платформи и уеб приложения с едновременно намаляване на разходите и ускоряване на разработването.
С въвеждането на Windows Server 2008, водещият доставчик на глобални комуникации Verizon Business ще предостави тази платформа от ново поколение на своите хостинг клиенти по целия свят, позволявайки им да постигнат по-голяма надеждност, качество и контрол върху своята ИТ инфраструктура. Освен това модерният пакет на Майкрософт под името Windows Deployment Services suite ще позволи на Verizon Business да ускори внедряванията и ще опрости управлението. 

“Тази технология от следващо поколение означава много за нашите корпоративни клиенти,” заяви Майкъл Марселин, вицепрезидент на отдела Маркетинг на продукти при Verizon Business. “На базата на дългогодишното ни сътрудничество с Майкрософт и като едни от първите внедрили тази технология, ние сме в състояние да осигуряваме на клиентите по целия свят инновативни решения, които ще им помогнат да използват силата на Интернет.” 

Go Daddy, най-големият доставчик на уеб хостинг в Северна Америка, управляващ над 27 милиона имена на домейни мигрира своята линия за Windows хостинг продукти на Windows Server 2008 в комбинацията с Internet Information Services 7.0 (IIS7) . По време на теста, Go Daddy е установила между 300 и 400 процента повишение на работата на сървърите при използване на новата технология. Подобряването на качеството ще позволи на Go Daddy да предоставя на своите клиенти по-качествена и надеждна услуга.

“С удоволствие ще започнем да предлагаме услуги, базирани на тази технология на нашите клиенти,” заяви Боб Парсънс, Главен изпълнителен директор и основател на Go Daddy. “С над 5 клиенти милиона по целия свят, Go Daddy е горда с използването на последните технологии на Майкрософт , което ще помогне за подобряване на качеството на уеб страниците и ще осигури на нашите клиенти солидна база за техните ИТ потребности.” 

Във Fidelity National Real Estate Solutions, комбинацията от Windows Server 2008, SQL Server 2008 и Visual Studio 2008 позволи създаването на свръх иновативен уеб сайт, който осигурява светкавичен достъп на потребителите до различна по тип информация при закупуване на имот – от недвижими имоти и съседи, каталози за продажби, цени на жилища, училища и много повече. Сайтът работи по-бързо в сравнение с предишните използвани open source технологии и съответно е разработен при много по-ниска цена.

“Новият уеб сайт е не просто отличен – предлага различно съдържание по избор, 3-D обемни изображения и анимации 10 пъти по-бързо, отколкото позволяваха досега старите технологии – но той бе изработен приблизително за 1,4 милиона долара по-малко в сравнение с това, което би струвал при използване на други инструменти за разработка,” заяви Марти Фрейм, старши вицепрезидент и генерален мениджър на Cyberhomes, Fidelity National Real Estate Solutions. “И най-важното е, че посетителите прекарват в сайта средно по 30 минути при всяко посещение или четири пъти повече от обикновеното средно време за конкурентните сайтове.”

Тези фирми са само една малка извадка от над 3 милиона клиенти, които участват в програми за бърза обратна информационна връзка, или като тестващи бета версии по време на разработването на продукта.
Подобренията на качеството и функциите на фирмено ниво на SQL Server 2008 и на Windows Server 2008 допринесоха за чупещи рекорда резултати. Днес Майкрософт разкри нови рекордни резултати по производителност при троен сравнителен тест на TPC-E и TPC-H и SAP продажбите и пласмента за стандартно приложение работещо на стандартен на 4-процесорен блейд сървър.** Microsoft публикува също така много успешни сравнителни тестове на производителността за различни сценарии на клиенти, включително водещи резултати на Microsoft Dynamics CRM, Microsoft Dynamics AX, Siemens Teamcenter и Camstar. 

Редмънската компания обяви, че Microsoft Windows Server 2008 съвместно с .NET Framework 3.5 осигурява по-бърза пропускателна способност в сравнение с IBM WebSphere 6.1 върху Red Hat Linux, както показват двата нови сравнителни теста за измерване на скалируемостта и производителността в корпоративни среди при работата с критични приложения. Примерното приложение показва 117% по-добра пропускателна способност на Windows Server при използване на разработения от IBM сравнителен тест Trade 6.1, а тестът на WSTest Web services на Sun Microsystems демонстрира 94 процента по-добра пропускателна способност на Windows Server при обработка на Web Service заявките. Повече информация за резултатите се предлага на адрес 
http://www.microsoft.com/presspass/events/HHHlaunch/docs/BenchmarkFS.doc.

Партньорите виждат благоприятна възможност 

Майкрософт работи с над 1000 партньори, за да помогне при планирането, изграждането, тестването и внедряването на новаторски решения, като осигури достъп до програмен код, обучения и тестове, както и помощ при сертифицирането на приложения за новите продукти. Стотици независими производители на софтуер са демонстрирали своята подкрепа с разработването на голямо многообразие от бизнес приложения за браншове, включващи търговия на дребно, счетоводство, търговия, инженеринг, финансови услуги, здравеопазване и други. Повече информация за съобщението се намира на адрес http://www.microsoft.com/presspass/press/2008/feb08/02-27ISVWS08PR.mspx. Пълен списък с производителите, предлагащи одобрени за Windows Server 2008 приложения, или обещаващи да осигурят поддръжка за техните приложения на Windows Server 2008, можете да намерите на адрес http://www.microsoft.com/presspass/events/hhhlaunch/docs/PartnerWS08FS.doc.

Демонстрирайки подкрепата за новите продукти, повече от 40 фирми днес ще публикуват съобщения и повече от 80 партньора участват в събитията за официалното пускане на продуктите на пазара по целия свят, включително платинените спонсори в световен мащаб -AMD, CA, Cisco Systems Inc., Citrix Systems Inc., Dell Inc., Fujitsu, Hitachi, HP, Intel Corporation, Quest Software Inc., SAP AG и Unisys Corp. Подчертавайки благоприятната възможност за партньорите от бранша, проучване IDC* проведено в края на минлата година, предсказва, че за всеки 1 долар печалба на Microsoft от Windows Vista и Windows Server 2008 през настоящата година в САЩ, екосистемата на Майкрософт — производители на софтуер и на хардуер, които поддържат, или обединяват продуктите – ще пожъне 18 долара приход. През 2008 тази екосистема ще генерира оборот за повече от 120 милиарда долара на продукти и услуги, свързани с Windows Vista и Windows Server 2008. 

Предлагане и информация за продукта

Днес вече се предлага Windows Server 2008, включително бета версията на виртуалната технология Hyper-V и Visual Studio 2008. Предлага се и CTP 6.0 версия на SQL Server 2008 , като виналната версия се очаква на пазара през третото тримесечие на 2008 г. 

По-късно през настоящата година Майкрософт ще представи на пазара серия от продукти -Windows Essential Server. Те са насочени към малки и средни предприятия и базирани на технологията на Windows Server 2008 и на най-новите технологии и услуги на Майкрософт и ще се предлагат под следните имена - Windows Small Business Server 2008 и Windows Essential Business Server 2008. Windows HPC Server 2008, приемникът на Windows Compute Cluster Server 2003, се очаква на пазара през втората половина на 2008г. и е проектиран да увеличи производителността, мащабируемостта и способността за управление на системи с голяма производителност. Освен това, Windows Storage Server 2008, решението за съхранение на данни от следващо поколение на базата на Windows Server 2008, ще се предлага в края на годината. 

Допълнителна информация по предлагането на пазара на Windows Server 2008, SQL Server 2008 и на Visual Studio 2008 можете да намерите във виртуалния пресцентър на адрес http://www.microsoft.com/presspass/events/HHHlaunch/default.mspx.
Основана през 1975, Microsoft (Nasdaq “MSFT”) е световен лидер по софтуер, услуги и решения, които помагат на хората и на бизнеса за пълна реализация на техните възможности.

#########

* IDC “Икономическото влияние на Windows Vista и Windows Server 2008 на Microsoft в САЩ.,” Документ. 5052007, май 2007.
** Сертификат номер 2008003: Сравнителен тест на тройна конфигурация на приложението на SAP SD стандарта SAP ERP 6.0 (2005), сертифициран на 26.02.2008 с номер на потребителите и компютрите за сравнителния тест: 34,000 SD (продажби и разпространение) със средно време на отговор в диалогов режим: 1.99 секунди при работа с Windows Server 2008 Enterprise Edition (64-бита) и SQL Server 2008 (64-бита) на RDBMS сървъра с база данни. Хардуерна конфигурация на RDBMS сървъра: HP ProLiant BL680c G5, 4 цокъла/16 ядра/16 нишки Quad-Core Intel Xeon E7340 / 2.40GHz, 64GB RAM. За повече подробности вижте http://www.sap.com/benchmark.

За повече информация само натиснете:
Rapid Response Team, Waggener Edstrom Worldwide, (503) 443-7070, rrt@waggeneredstrom.com

Източник:
Майкрософт България

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1478